út 4.10.2022
Aktuální zprávy

Luděk Mikloško novým šéfem sportovního úseku

Luděk Mikloško posiluje exekutivu Baníku. Šedesátiletý bývalý excelentní gólman byl jmenován novým členem představenstva klubu a šéfem sportovního úseku.

Někdejší dlouholetý brankář West Hamu United se po bezmála 33 letech znovu stává součástí Baníku, který ho pro vrcholový fotbal vychoval, a odkud v lednu 1990 odešel na úspěšné angažmá na Ostrovy.

„Rozhodli jsme se ho oslovit z několika důvodů. Z řady rozhovorů, které jsme spolu vedli, i svým pohledem na fotbal mě přesvědčil, že má Baníku co dát. Když k tomu připočteme jeho vztah k Baníku a dlouholeté manažerské zkušenosti ze zahraničního i tuzemského fotbalu, je pro nás cenné takového člověka v klubu mít,“ řekl předseda představenstva a majitel klubu Václav Brabec.

Luděk Mikloško přebírá zodpovědnost za sportovní řízení klubu. „Naší aktuální prioritou je postavení áčka v tabulce a s tím spojená aktivita směrem k nadcházejícímu přestupovému období.“

Alois Grussmann v Baníku zůstává a nadále bude pokračovat v manažerské práci.

„Takových pracovitých lidí se zkušenostmi a charakterem je málo a jsem rád, že Lojza v Baníku je. Cítíme, že jedny z věcí, na kterých teď rovněž musíme zapracovat, jsou vytvoření koncepce skautingového oddělení a zkvalitnění procesu posunu jednotlivých hráčů mezi kategoriemi až do dospělého fotbalu, což by teď měla být hlavní Lojzova parketa,“ řekl Luděk Mikloško.

28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács