so 6.5.2023
MUZ

Výborný start nadstavby: Baník - Brno 4:0

Baník vstoupil do FINÁLE FORTUNA:LIGY a jeho skupiny o udržení nejlépe, jak mohl. Vysokým vítězstvím 4:0 nad Zbrojovkou Brno ze sebe Slezané sňali ten největší tlak a na příčky znamenající baráž mají nyní sedmibodový náskok.

Baník to od úvodu utkání zkoušel všemi možnými způsoby. Centry ze strany, přičemž zvláště Robertu Miškovićovi chybělo na malém vápně málo, pak střelou Jiřího Klímy, která mířila nad. A v 10. minutě se poprvé urodilo. Další centr vyslal Jan Juroška, a tentokrát se nejvýše dostal Cadu, který hlavou otevřel skóre.

O chvíli později pálil Jiří Klíma těsně mimo.

Baník byl v první půli zřetelně lepší a dále aktivně hledal cestu,, jak vstřelit další gól. Nejzajímavěji vypadal Caduův průnik po pravé straně, Brazilec se ale v šestnáctce Brna dostal příliš z úhlu a na přesné zakončení už neměl prostor.

32. minuta přinesla druhý gólový centr Jana Jurošky. Pravý bek Baníku poslal balon přesně tam, kam měl, a Muhameda Tijaniho, ač měl kolem sebe dva brněnské obránce, nemohlo nic zastavit. Vrhnul se po míči rybičkou a ukázkovou hlavičkou zvýšil na 2:0.

A ve 37. minutě poslal Filip Kaloč fantastický pas za obranu rozběhnutému Srdjanu Plavšičovi, ten si vzal míč do své péče, dosprintoval s ním až před gólmana Berkovce a suše jej prostřelil – 3:0.

Ani ve druhé půli nedalo dění na hřišti fanouškům znát, že by se mělo na obrazu hry něco zásadního změnit. V 53. minutě pustil Srdjan Plavšič míč Jiřímu Klímovi, který to ze šestnácti metrů zkusil, byl ale zablokován.

O chvíli později naběhl Ladislav Almási na přední tyč, ale nepovedlo se mu zakončit přesně. A tak to vzal do rukou opět Jan Juroška. Místo centru ale tentokrát vypálil a gólman Berkovec se už jen bezmocně díval, jak mu střela míří přímo do vinglu - 4:0

Zvýšit pak mohl Robert Mišković, z přímého kopu z nějakých sedmnácti metrů přestřelil, což už ale na jasném vítězství Slezanů nemohlo nic změnit.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Pavel Hapal: "Dnes to utkání mohu hodnotit velice pozitivně. Těžký zápas ve skupině o záchranu jsme zvládli nejen výsledkově, ale i herně. Vypracovali jsme si dostatek šancí a především jsme byli produktivní jako v Olomouci. Dali jsme čtyři góly, ten čtvrtý soupeře zlomil definitivně a Brno už se na nic nezmohlo. Škoda jenom, že jsme nevydrželi hrát ve stejném tempu jako v první půli."

Martin Hašek: ""Takhle jsme si začátek nadstavby určitě nepředstavovali. Naším úkolem je zůstat v nejvyšší soutěži. Ale takovým dojmem jsme tady i vzhledem k problémů se skládáním sestavy a správným obsazením jednotlivých pozic moc nepůsobili. Výkon byl na hranici katastrofy, především v defenzivě. Když dostanete nějaké góly, má to takový vliv na hráče, že už je všechno špatně a jde jen o to zápas nějak důstojně dohrát."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
30Jiří Letáček90000

Informace o utkání

6.
sobota
května
Baník VS Brno
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 3:0
Branky: 10. Cadu (Juroška), 32. Tijani (Juroška), 37. Plavšić (Kaloč), 62. Juroška (Plavšić). Rozhodčí Orel – Slavíček, Arnošt. ŽK Granečný, Mo. Tijani.
Diváci: 6117

Sestavy

Baník

Letáček – Juroška, Bitri, Lischka (55. Pojezný), Fleišman – Kaloč – Cadu (71. P. Jaroň), Mišković, Klíma (71. Buchta), Plavšić (83. Svozil) – Tijani (55. Almási).

Brno

Berkovec – Matejov (46. Hladík), Tijani, Hlavica, Koželuh – Texl – Alli (39. Granečný), Blecha (46. Štěrba), Ševčík, Nečas (46. Divíšek) – Řezníček (86. Fousek).
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar