pá 1.10.2021
Preview k zápasu

Preview: Liberec – Baník (neděle, 16:00)

Před reprezentační pauzou do Liberce. Baník se v prvním říjnovém vystoupení představí na hřišti Slovanu, který nedávno převzal bývalý ostravský trenér Luboš Kozel. Utkání se hraje v neděli od 16:00 v přímém přenosu O2 TV.


SOUPEŘ

Liberci vůbec nevyšel úvod sezony: po sérii utkání bez výhry přišla výměna trenérů a po sedmi kolech bez vítězství se už pod taktovkou Luboše Kozla Slovan dočkal kýžených dvou výher v řadě. S Lubošem Kozlem nastalo i několik změn kádru, pod Ještěd dorazil například i slovenský útočník Lubomír Tupta, který právě svými dvěma góly zařídil obě výhry. Vzkříšený Liberec tedy jde do partie s Baníkem se zvýšeným sebevědomím i vědomím, že se Slezany doma není zvyklý prohrávat. Od dubna 2010 Baník u Nisy nezvítězil.


BANÍK

Baník prošel měsícem září bez porážky a deset získaných bodů po poslední prohře na Slavii ho udržely ve společnosti nejlepší čtveřice ligy, za kterou se už otevřela menší bodová propast. Baníkovci v minulé sezoně s Libercem neprohráli ani neinkasovali gól, za zmínku stojí fakt, že lednové výhry 1:0 na Městském stadionu dosáhl právě ještě pod vedením Luboše Kozla. V Liberci jako hráč působil současný kouč Ondřej Smetana, dlouhé roky tam hrával Jiří Fleišman i Roman Potočný. Baník nemá žádné zásadní potíže v kádru a vyjma Ondřeje Kukučky, jenž se věnuje rehabilitaci, a Nemanji Kuzmanoviče, který má stop na jedno utkání za vyloučení proti Bohemians, je kompletní.


NÁZOR TRENÉRA

Jan Baránek: "Liberec po výměně trenéra uhrál ze tří zápasů sedm bodů, je na vzestupu a má zvýšené sebevědomí, což bude navíc umocněno domácím prostředím. Je pravda, že Luboš Kozel i asistent Ivan Kopecký tady ještě nedávno působili, ale pro nás to nesmí nic znamenat. Chceme se odrazit od zodpovědného a disciplinovaného výkonu. Daří se nám teď sbírat body, ale není to samozřejmost a musíme si to na hřišti v každém utkání odpracovat. Určitě nás zase přijedou podpořit fanoušci a chceme získat body."


DIVÁCI

Vstupenky do hostujícího sektoru se prodávají onlajn, v den zápasu budou k dostání v pokladnách stadionu. Nezapomeňte, že u vstupu na stadion je stále nutné prokázat se bezinfekčností.


10. kolo FORTUNA:LIGY

Liberec (13. místo, 8 bodů) - Baník (4. místo, 19 bodů)

Neděle 16:00, Stadion U Nisy

Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Dohnálek, VAR: Kocourek


Absence: Šulc, Mészáros (oba zranění) - Kuzmanovič (trest za ČK), Kukučka (rekonvalescence)

Nejlepší střelci: Tupta (2) - Almási (4)

Komu hrozí stop: nikdo - Sor (3 ŽK)


BANÍK VS LIBEREC V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 56 / 13-18-25 / 51:71

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Svěrkoš, Heinz 3 – Nezmar 8

Nejvyšší výhra: 3:0 (17. května 2000, 22. září 2013)

Nejvyšší prohra: 0:6 (30. srpna 2014)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (3. dubna 2021)

LIBEREC – BANÍK 0:0

Rozhodčí: Zelinka – Paták, Nádvorník – Pechanec (video). ŽK: Mara, Jugas, Rondič, Karafiát, Mikula – Fillo. Bez diváků.

Liberec: Knobloch – Koscelník, Jugas, Purzitidis, Mikula – Pešek (69. Nečas), Karafiát, Faško, Mara (46. Sadílek), Mosquera (85. Fukala) – Rabušic (55. Rondič). Trenér: Hoftych.

Ostrava: Laštůvka – Juroška, Svozil, Stronati, Fleišman – Fillo (71. Holzer), Jánoš, Tetour (79. Kuzmanovič), Kaloč, Ndefe – Zajíc (79. Šašinka). Trenér: Smetana.

5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška