ne 14.5.2023
MUZ

Cadu zařídil bod: Jablonec - Baník 1:1

Baník veze z Jablonce bod. O jeho zisku rozhodl poté, kdy se Jablonec dostal do vedení penaltou Jana Chramosty, vyrovnávacím gólem Brazilec Cadu. Ten ve druhé půli vyrovnal na konečných 1:1.

Aktivní vstup domácích do utkání přinesl první ohrožení už ve třetí minutě. Jakub Považanec z pravé strany nacentroval a Václav Sejk míč před brankou usměrnil těsně vedle branky Baníku.

První velká šance Baníku přišla ve 13. minutě. Zleva zacentroval Jiří Fleišman, gólman Jan Hanuš se po nízkém míči natahoval, ale neudržel jej, a Muhamed Tijani skákající balon málem zblízka dotlačil do sítě.

V 15. minutě zahrávali domácí přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, nicméně Jiří Letáček si s pokusem Jana Chramosty bez potíží poradil.

A ve 22. minutě zahrozil Pavel Šulc, jeho křižná přízemní střela těsně minula pravou tyč.

A poprvé udeřilo. Ve 33. minutě vyslal Daniel Souček nepříjemnou skákavou střelu, Jiří Letáček míč vyrazil, chtěl jej doběhnout a po souboji s ním upadl Michal Černák. Byla z toho penalta, kterou proměnil Jan Chramosta.

Téměř vzápětí mohlo být srovnáno. Cadu poslal dlouhý pas až před malé vápno, kam nabíhal osamocený Srdjan Plavšič. Ten hlavičkoval zblízka, ale bohužel nad.

A zase Jablonec, z velmi nebezpečné vzdálenosti uvnitř šestnáctky vystřelil Sejk, Jiří Letáček byl ale na zemi bleskurychle a ránu chytil.

Brzy po pauze přišlo vyrovnání. Srdjan Plavšič nacentroval, míč se i díky přispění Davida Buchty dostal ke Caduovi, a ten z pozice před malým vápnem prostrčil míč do sítě.

A za chvíli mohl Baník vést. Srdjan Plavšič vyzval tentokrát Muhameda Tijaniho, poslal mu do běhu šikovnou přihrávku, útočník Baníku sám před Hanušem vypálil, ale nad!

V 59. minutě zachránil situaci Jiří Letáček. Domácí na polovině Baníku rychle vhodili aut do pokutového území a rozběhnutý Považanec vypálil. Gólman Baníku byl u tyče včas a vyrazil na roh.

Blíže tříbodovému zisku mohl být Baník v 72. minutě. Ladislav Almási přiťukl do pokutového území Caduovi a sám se rozběhl do šestnáctky, Cadu mu vracel před odkrytou branku, ale jeden z jabloneckých hráčů míč na poslední chvíli odkopl na roh.

A v 85. minutě pálil zpoza šestnáctky ostře Robert Miškovič, zamířil těsně nad, a tím bylo o remíze definitivně rozhodnuto.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

DAVID HOREJŠ: "Hrálo se velice dobré utkání, přispěly k tomu oba týmy. Prvních osm minut jsme hráli velmi dobře, byli jsme nebezpeční, přišla z toho pak i penalta. V té fázi jsme byli lepší než Baník. Po změně stran byl zase lepší Baník, my jsme měli problém především v krajních prostorech. Dostali jsme lacinou branku. Poté už byl zápas opatrný, bez vyložené šance na obou stranách. Bod je to asi spravedlivý."

PAVEL HAPAL: "Viděli jsme bojovné utkání, do kterého jsme vstoupili dobře, ale dlouho jsme si nedokázali vytvořit šanci. Škoda té penalty, i když ta skákavá střela byla těžká a Letáčkovi ji vyčítat asi nebudu. Dokázali jsme vyrovnat, ještě jsme měli stoprocentní šanci, Tijani v ní přestřelil. Remíza je asi zasloužená."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
30Jiří Letáček90100

Informace o utkání

14.
neděle
května
Jablonec VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 35. Chramosta (pen.) – 51. Cadu (Buchta). Rozhodčí: Hocek – Paták, Celetka. ŽK: 78. Jovović – 90+2. Šehić.
Diváci: 2472

Sestavy

Jablonec

Hanuš – Štěpánek, Král, Martinec – Souček, Šulc, Hübschman, Považanec, Černák (64. Jovović) – Sejk (90+3. Ikaunieks), Chramosta (84. Patrák).

Baník

Letáček – Sanneh (84. P. Jaroň), Bitri, Pojezný, Fleišman – Kaloč – Cadu, Mišković, Buchta (70. Kuzmanović), Plavšić (77. Šehić) – Tijani (70. Almási).
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín