ne 26.2.2023
MUZ

Druhá jarní domácí prohra: Baník - Hradec 0:2

Ani druhý jarní domácí zápas Baníku nevyšel. Slezané podlehli Hradci Králové 0:2.

Baník začal utkání aktivně a rezultovalo z toho několik zajímavých standardek. Jednu z nich v 5. minutě Baník rozehrál a po krátké kombinaci pálil zpoza šestnáctky Srdjan Plavšić. Mířil o kousek vedle.

A v 10. minutě rozehrával Baník přímý kop z boční hranice pokutového území. Věci se znovu ujal Srdjan Plavšić a zkusil to přímo. Zakroutil míč na branku, ale přestřelil.

Ve 22. minutě přišel nečekaný zlom. Hradec Králové rozehrál roh, před malým vápnem vyskočil nejvýše Michal Leibl a hlavou poslal míč do branky Baníku.

Inkasovaný gól zatřásl psychikou domácího týmu a Slezané se od té chvíle dostávali do zakončení složitě. Nakonec si ale ještě v první půli dokázalo vytvořit velkou šanci. Byl u toho opět Srdjan Plavšić, který odcentroval a vyzval tím k hlavičce Muhameda Tijaniho. Ten se v souboji s hradeckou obranou prosadil, zamířil velmi dobře, Pavol Bajza v brance soupeře ovšem perfektně zasáhl a na lajně míč dokázal díky skvělému reflexu vyrazit.

V 50. minutě vyslal zajímavou prudkou střelu z dálky Matěj Šín. Škoda, že trefil střed branky, což Bajzovi situaci ulehčilo.

O chvíli později našel Jiří Klíma před brankou Muhameda Tijaniho, který ze tří metrů přestřelil.

Podobně si ve vyložené pozici vedl v 64. minutě Eldar Šehić. Nacentroval tentokrát Cadu, Šehić „zavíral“ u vzdálenější tyče, právě tam mu balon přilétl, hráč Baníku ale před prázdnou brankou letící míč minul.

A přišel trest. V 70. využili hosté nedorozumění Slezanů v rozehrávce, Vojtěch Smrž získal míč, poslal jej před malé vápno Matěji Rynešovi, a ten zblízka zvýšil na 2:0 pro Hradec Králové.

A na tento úder už Baník nedokázal nijak zareagovat.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Pavel Hapal: "Děláme spoustu chyb, které nás stojí branky. Když se dostaneme do šancí, tak je nejsme schopni využít. Všichni vnímáme, že ztrácíme doma body, chápu, že fanoušci jsou nespokojeni, ale věřím, že už příští týden to můžeme obrátit."

Miroslav Koubek: "Věděli jsme, že Baník po dvou porážkách bude velmi agresivní a chtivý po vítězství. My jsme dnes ukázali kvalitu v útoku a klid na míči, čímž jsme si myslím Baník překvapili a jsem s výkonem svého týmu spokojen."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90200

Informace o utkání

26.
neděle
února
Baník VS Hradec Králové
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 23. Leibl, 70. Ryneš. Rozhodčí: D. Starý – J. Kubr, D. Vodrážka. ŽK: 37. Lischka, 39. Kaloč, 45. Pojezný, 67. Bitri – 48. Harazim, 79. J. Kučera.
Diváci: 4271

Sestavy

Baník

Laštůvka – Pojezný, Bitri, Lischka – Cadu (68. Juroška), Kaloč, Šín (77. Mišković), Šehić – Kuzmanović (46. Klíma), Plavšić (60. Buchta) – Tijani (60. Almási).

Hradec Králové

Bajza – Klíma, Kodeš, Leibl – Gabriel (90+3. Dvořák), Kučera, Pudhorocký, Harazim – Smrž, Ryneš (83. Čech) – Koubek (75. Kubala).
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín