út 25.9.2018
MUZ

2:1 - Baník na západě Čech v MOL Cupu nezaváhal

Baník si z daleké cesty na západ Čech veze pohárový postup. Svěřenci Bohumila Páníka potvrdili roli favorita a na hřišti druholigového Sokolova ve 3. kole MOL Cupu zvítězili před dvěma a půl tisícovkami diváků 2:1 po trefách Lukáše Pazdery a Milana Jiráska. Soupeře pro 4. kolo pohárové soutěže Ostravanům přidělí los.

Po ligovém vítězství nezůstal v základní sestavě Baníku kámen na kameni. Trenér Bohumil Páník z různých důvodů nenasadil Jana Laštůvku, Milana Baroše, Dame Diopa, Jiřího Fleišmana, Patrizia Stronatiho a Adama Jánoše, ale i přes řadu změn mělo utkání ideální vývoj.

Podle aktuální formy nejlepší druholigový celek totiž favorizovaní hosté zmrazili dvěma vcelku rychlými góly. Západočechy načal po čtvrthodině parádním projektilem z dálky Lukáš Pazdera a o devět minut později završil postupnou kombinaci přízemní ranou Milan Jirásek.

Rozhodnuto však ale ještě nebylo. Domácím nalil čerstvou krev do žil kontaktní gól do šatny, o který se ve 45. minutě postaral Ševčík. Sokolov větřil příležitost na prodloužení a ve druhé půli byl nepříjemný. Viktor Budinský zmařil hlavičku Kosaka a osm minut před koncem nepřesně zakončoval autor prvního gólu Ševčík. Domácí v závěru tlačili a vypracovali si v krátkém sledu několik standardních situací, ale Baník několik závarů ve vápně včetně Ševčíkovy dorážky přestál bez úhony.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „První poločas byl z naší strany slušný. Dostali jsme se do dvougólového vedení, ale ke konci poločasu jsme tam vypadli a Sokolov dal kontaktní gól, který ho nastartoval. Domácí mají silové, fyzicky dobře vybavené mužstvo, ve druhém poločase jsme se nemohli dostat do hry. Je třeba přiznat, že v závěru domácí měli šanci, která mohla skončit i gólem. Hrát další půlhodinu navíc by vzhledem k našemu programu nebylo zrovna dobré, ale naštěstí jsme to přežili. Typický pohárový zápas, jsme rádi za výsledek.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
30Viktor Budinský90100

Informace o utkání

25.
úterý
září
Sokolov VS Baník
MOL Cup

Statistiky

Poločas: 1:2
Branky: 45. Ševčík – 15. Pazdera (odražený míč), 24. Jirásek (Fillo). Rozhodčí: Ardeleanu – Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Čihák – Šindelář, Jirásek.
Diváci: 2550

Sestavy

Sokolov

Belaň – Mišůn, Mejdr, O. Ševčík, Čihák – Glaser, Kosak, Štípek (75. Voleský), Dvořák II. – A. Ševčík (60. Vávra), Liener (84. Ruml).

Baník

Budinský - Pazdera, Šindelář, Procházka, Granečný - Fillo, Hrubý (65. Jánoš), Mešaninov, Jirásek, Holzer (71. Fleišman) - O. Šašinka (81. Stronati).
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković