út 11.7.2023
A-tým

Samuel Grygar: z Interu zpět do Baníku!

Osmnáctiletý záložník Samuel Grygar je znovu hráčem Baníku! Český mládežnický reprezentant se vrací po třech sezonách v italském Interu Milán a na Bazalech uzavřel smlouvu na čtyři roky.

Samuel Grygar je odchovancem Baníku a jednou z nadějí ročníku 2004, jímž procházel společně například s Matějem Šínem nebo Martinem Hrubým. Nyní se opět potkávají v jedné kabině.

„Sam přichází po třech letech v italském fotbalovém prostředí, ve kterém absolvoval i řadu tréninků s prvním týmem Interu, takže už nabral i zkušenosti na opravdu špičkové úrovni. Máme s ním dlouhodobé plány. Splňuje dva důležité atributy naší letní přestupové strategie, tedy že je mladý a velmi perspektivní. A samozřejmě je tu přidaná hodnota v tom, že to je baníkovec. Dáme mu čas na to, aby si zvykl a samozřejmě ho postupně chceme zabudovávat,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Jeho návrat umožnila dohoda mezi kluby, protože hráč byl v Miláně stále pod kontraktem. „Ano, museli jsme ho vykoupit ze smlouvy v Interu. Pomohla nám v tom i oboustranná dohoda při přestupu do Interu, že Baník bude mít v takovém případě při jednáních přednostní právo,“ řekl Luděk Mikloško.

Samuel Grygar, který s Interem vyhrál před rokem Primaveru, tedy italskou ligu juniorských celků, se k návratu domů rozhodl po uplynulé sezoně. „Agent mi řekl, že Baník má velký zájem, abych se vrátil. Hrát za áčko Baníku byl vlastně můj dětský sen, takže jsem tady. Probíral jsem to samozřejmě i s klukama a hlavně Šiňas mě hodně přemlouval a moc se těším na to, že si znovu zahrajeme v jednom mužstvu.“

12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton