so 14.5.2022
A-tým

Tomáš Galásek se loučí

Tomáš Galásek se nedělním utkáním v Plzni rozloučí s Baníkem. Devětačtyřicetiletý trenér se z rodinných důvodů rozhodl pro návrat domů do Německa.

Asistent reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého strávil v Baníku rok: větší část jako spolupracovník Ondřeje Smetany, po jeho odchodu jako hlavní trenér. Nyní však zvolil návrat za svou rodinou.

„Ten rok byl pro mě velmi inspirující a obohacující a zároveň vyčerpávající, hodně mi to dalo. Rodinu mám ale v Německu a postupem času mi začala hodně chybět. Cítím potřebu ji vrátit, co pro mě v průběhu fotbalové kariéry obětovala, a to byl důvod, proč jsem se teď rozhodl vrátit domů,“ řekl Tomáš Galásek. „Baník budu samozřejmě nadále sledovat a fandit aspoň na dálku.“

„Tomáš tady nechává kus dobře odvedené práce i své nezaměnitelné energie a pozitivního myšlení. Už s předstihem nás informoval, že ho to táhne domů k rodině a po sezoně se hodlá vrátit. Rozcházíme se v dobrém a uvidíme, co přinese čas. Třeba se jednou někdy naše cesty znovu protnou, to teď ale nikdo neví. Tomášovi přejeme hodně úspěchů ve všem, čemu se bude v blízké budoucnosti věnovat,“ řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann.

Vedení klubu o novém realizačním týmu jedná.

29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe