pá 14.1.2022
A-tým

Craiova odpadá, na úvod jen Lech

Podzimní lídr polské ligy Lech Poznaň jako první prověří baníkovce na soustředění v Beleku. Utkání se hraje od 17 hodin místního, a tedy 15 hodin středoevropského času.

Baník v Beleku potkala první komplikace. Z dohodnutého dvojzápasu proti Craiově a Lechu Poznaň totiž ani ne čtyřiadvacet hodin před výkopem sešlo z důvodu výskytu onemocnění covid-19 v rumunském celku, kvůli kterému Universitatea i předčasně ukončila svůj pobyt v Antalyi.

Baníkovce nepříjemná novinka zastihla po pátečním obědě. „Je to škoda. Počítali jsme s tím v našem tréninkovém plánu, že v tomto dvojzápase rozložíme devadesátiminutovou zátěž na všechny hráče. Musíme se tedy přizpůsobit nově nastalé situaci,“ řekl asistent trenéra Tomáš Galásek.

Místo dopoledního utkání tak hráči v sobotu pravděpodobně absolvují tréninkovou jednotku a večer změří síly s vedoucím týmem polské ligy.

„Jsme ve fázi, kdy od tohoto utkání nečekáme žádné zázraky, pokud jde o herní projev. Měli jsme teď deset dnů velmi intenzivních tréninků, velké zátěže. Teď pomalu zvolňujeme a začínáme nabírat herní kondici. Přes to všechno samozřejmě v utkání chceme uspět a pokusit se uhrát proti kvalitnímu soupeři dobrý výsledek. Bude to velmi dobrý test,“ řekl Tomáš Galásek.

77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács