ne 5.9.2021
Aktuální zprávy

Baňky vstoupily do sezony skvěle

Nejlepším možným způsobem vstoupily ženy Baníku do druholigové sezony. Poté, kdy jim bylo přeloženo utkání prvního kole dokázaly v utkání 2. kola zvítězit na půdě největšího konkurenta v boji o postup do 1. ligy. V Hradci Králové "Baňky" zvítězily 2:0!

Tomu se říká skvěle zvládnutý ostrý start. Fotbalistky Baníku Ostrava neměly v prvním kole 2. ligy žen možnost otestovat si před ostrým soubojem v Hradci svou výkonnost v porovnání s jiným druholigovým soupeřem, protože duel s olomouckou Sigmou byl kvůli nezpůsobilému terénu odložen. A tak vyrazily do Hradce, který by měl být papírově stejně jako v minulých sezonách, kdy se soutěž nedohrála, největším konkurentem v boji o postup, tak trochu naslepo. Zápas však "Baňky" excelentně zvládly.

Už ve 3. minutě pronikla Klára Pavlíčková po rychlé kombinaci individuálně do šestnáctky a podél gólmanky Mitanové přesně zakončila. A v 17. minutě to bylo v Hradci 0:2. Na centr do pokutového území si naběhla Irma Ceremugová a s jistotou zvýšila. "Pak ž jsme si průběh zápasu pohlídali, holky hrály skvěle takticky a nejenže soupeře do žádné větší šance nepustily, ale samy ještě mohly náskok zvýšit," pochvaloval si trenér Michal Žárský. 

Domácí dohrávka s olomouckou Sigmou je na programu ve středu 8. září od 16.30 v Radvanicích.

Branky: 3. Pavlíčková, 17. Ceremugová.

Baník: Kubíčková - Stařinská, Zombrová, Pavlisová, Bílková (46. Trávníčková) - Pavlíčková (83. Ka. Hegrová), Sehnálková (46. Vaculová) - Kotalová, Žárská (38. Kr. Hegrová), Ceremungová (73. Regecová) - Fojtíková.

17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić