pá 7.8.2020
A-tým

Baník se připravuje na cestu za Honvédem

Pátý celek maďarské ligy Honvéd Budapešť bude prvním týmem, který na herním soustředění prověří Baník Ostrava. Za zápasem musí Ostravané v sobotu cestovat až do maďarského Györu, kde se bude hrát za zavřenými dveřmi.

„To je asi jediná nepříjemnost, kterou nám ta změna přinesla, ale zase je lepší někam jet, než se nakazit,“ řekl Luboš Kozel, trenér Baníku v narážce na skutečnost, že zatímco původně plánovaný duel s Rapidem Vídeň se měl hrát v místě, kde má nyní Baník své přechodné sídlo, za Honvédem bude muset mužstvo vycestovat.

Že se utkání místo původního pátečního termínu hraje v sobotu, to trenér Baníku za velkou komplikaci nepovažuje. „My jsme do středečního zápasu s Třincem stavěli mužstvo tak, aby ti méně vytížení hráči měli zápasovou zátěž v pátek. Ale když to bude v sobotu, zas tak moc se nestane,“ pověděl trenér Baníku, který se na utkání s Rapidem Vídeň těšil. 

„Je to mužstvo, které má svou kvalitu i zvuk, takže jsme se těšili samozřejmě všichni, ale myslím si, že i Honvéd Budapešť bude kvalitním soupeřem,“ podotkl Luboš Kozel.

Do utkání ještě nezasáhne Jiří Fleišman. Po zranění, které utrpěl v Nitře už trénuje, ale ještě ne s týmem. Potíže má Oleksander Azackij, trápí jej bolestivé zranění palce u nohy. Ostatní hráči jsou na utkání, které má výkop v 17 hodin a hraje se bez diváků, připraveni.

77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta