út 28.1.2020
A-tým

Na trénink dohlédl i Václav Brabec

Pod nejpřísnějším dohledem si v úterý zatrénovali fotbalisté Baníku. Na průběh tréninku dohlížel i majitel klubu Václav Brabec, který za A-týmem na Maltu na několik dní dorazil.

Majitel klubu se byl už v pondělí podívat na utkání Baníku s Dunajskou Stredou. V úterý nasedl do autobusu a spolu s týmem odcestoval do tréninkového centra národního stadionu, aby viděl i trénink.

"Přijel jsem proto, abych se přesvědčil, že kluci jsou tady spokojeni a že vše funguje, jak má," zdůvodnil Václav Brabec svou krátkou inspekční návštěvu na Maltě, jejíž část věnoval i pracovním jednáním. Ta však zatím nechtěl komentovat.

Šéf klubu měl na tréninku před očima v akci téměř celý tým. Bohužel s výjimkou Milana Baroše, jemuž potíže s achillovkou znovu znemožnily trénovat. 

"To nás samozřejmě všechny mrzí, Milana samotného nejvíc. Budeme se teď snažit zařídit věci tak, aby Milanova léčba byla co nejúčinnější," poznamenal Marek Jankulovski, sportovní ředitel Baníku.

Výpravu v nejbližších dnech opustí Jakub Drozd. Dostal totiž nominační pozvánku do týmu reprezentace U17 (spolu s ním také Jan Nevřela a Daniel Šmiga, mezi náhradníky je navíc Adam Rehwald), takže na čas změní působiště i tým.

"Jsem strašně rád, že tu pozvánku do reprezentace spolu s dalšími kluky z Baníku mám. Takže se tam těším a vážím si toho. I když na druhou stranu i ta práce v A-týmu tady na Maltě je pro mě obrovsky cenná a hodně mě posouvá," poznamenal šestnáctiletý záložník Baníku, když se o pozvání do reprezentačního výběru ČR U17 dozvěděl.

77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar