po 19.8.2019
A-tým

Milan Lalkovič: Cítil jsem se v pohodě

Má za sebou první mistrovský start v dresu Baníku. Zatím tedy v dresu Baníku B, ale to proto, že se po zranění potřeboval rozehrát a také otestovat, zda kotník drží. Milan Lalkovič zvládl v utkání MSFL ve Vyškově odehrát celých 90 minut. A to je dobrý signál.

Jak jste se na hřišti po pauze zaviněné zraněním cítil?

V pohodě. Myslím, že velmi dobře. Důležité je, že kotník to vydržel. Otestoval mi ho několika zákroky i soupeř, kotník drží, nebolí, takže super. Vydržel jsem celých devadesát minut i fyzicky, i když určité kondiční manko tam ještě je, ale to doženu.

Jaké to bylo z vaší strany po herní stránce?

Taky bych řekl, že dobré. Hrál jsem na levé straně, tam to mám nejraději. V prvním poločase jsem měl hodně míčů, snažil jsem se spoluhráče zásobovat dobrými přihrávkami, měli jsme několik šancí a ještě jsem to zkusil z přímého kopu. Dal jsem to těsně nad, škoda. Ve druhé půli se už hrálo více přes druhou stranu, ale cítil jsem se až do konce zápasu celkem v pohodě.

Takže připraven pro zápas A-týmu?

Ano, cítím se tak. Záleží samozřejmě na trenérovi, jak to vyhodnotí on. Pokud se do nominace vejdu, budu moc rád. 

Béčko ve Vyškově znovu jen remizovalo. Domácí srovnali gólem v poslední minutě...

Byl to smolný zápas. A ne jen kvůli tomu gólu v nastaveném čase. Měli jsme dost šancí na to, abychom to vedení 1:0 navýšili. Škoda, že jsme aspoň některou z nich neproměnili. Byli jsme lepším týmem, vyjádřit gólově jsme to ale nedokázali, což nás nakonec stálo i body.

Určitě jste sledoval nedělní zápas A-týmu na Spartě...

Sledoval, samozřejmě. Škoda toho. Dostali jsme brzy gól. A pak jsme měli několik šancí na to, abychom vyrovnali. Kdybychom jednu proměnili, všechno se mohlo vyvíjet jinak. Sparta je samozřejmě Sparta a vyhrát tam je vždycky těžké. Já si ale myslím, že máme sílu na to, abychom i takové zápasy dokázali vyhrát. 

28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma