út 18.6.2019
A-tým

Tomáš Smola: Teď hlavně přežít tu přípravu!

Zadýchaný, upocený, ale odhodlaný pokračovat se stejným nasazením dál byl po úterní dopolední tréninkové jednotce útočník Tomáš Smola. A nejen on. Trenéři nasadili od prvního tréninku ostré tempo. A taky vedro a sluníčko udělaly své. Polevit se však nedá, liga se blíží...

Před pár vteřinami jste dokončil dopolední trénink. Pot se z vás jen řine...

No, bylo to už hned první den hodně výživné, ale tento asi týden potrénujeme opravdu hodně. Dneska jsme běhali devětkrát osm set metrů, což bylo teda taky hodně výživné. Ale to si musí každý protrpět a v zápase to pak člověk jako když najde.

Speciálně o vás se říká, že vaše sezona je odrazem vaší letní či zimní přípravy...

To je pravda, na mně je hodně znát, když mám absolvovanou celou přípravu. Takže moje očekávání teď je hlavně tu přípravu přežít, na to se teď musím především zaměřit. Na nějaké sehrávání s klukama bude dostatek času v Rakousku. Na zakončení a takové věci, na to se zaměřím až tam.

Jste útočník, který je v šestnáctce hodně silný a těží z podpory spoluhráčů, na níž je často závislý. Věříte, že takovou podporu budete od spoluhráčů v Baníku dostávat?

Věřím tomu. Když si vzpomenu na derbyzápasy, hned se mi vybaví, jak to tam z jedné strany Flaška (Jiří Fleišman) a z druhé Filous (Martin Fillo) hodně podporovali. Sypali tam hodně centrů, což je styl, který mi opravdu vyhovuje. Čím více se hraje v šestnáctce, tak i když nedám góly přímo já, tak dokážu strhnout pozornost. Stopeři se se mnou chytí a když tam vypluje někdo další z útočníků nebo záložníků, může toho prostoru využít.

Jaký dojem na vás udělali vaši noví spoluhráči?

Kluci jsou úplně super. To je hned vidět, že tady je super parta. Od toho se to všechno odvíjí. Věděl jsem ale, do čeho jdu. Kuzma (Nemanja Kuzmanovič), se kterým jsem byl po jeho odchodu z Opavy do Baníku hodně ve spojení, mi o tom, jak to v Baníku chodí a vůbec jaká je tu parta, hodně vyprávěl a má asi určitou zásluhu na tom, že tady dnes jsem. Jsem tu krátce, ale zatím se jeho slova vyplnila.

15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton