pá 14.6.2019
Aktuální zprávy

Ženy si jedou do Prahy pro postup

K odvetnému utkání baráže o postup do druhé ligy nastoupí v sobotu fotbalistky Baníku Ostrava na hřišti FC Praha. S sebou si do Prahy vezou pohodlný náskok 7:2 z prvního utkání. Pokud odvetu, jejíž výkop je na hřišti Praze na Proseku naplánován na 15. hodinu, zvládnou, stanou se v příští sezoně účastníkem 2. ligy žen.

"Všichni v to věříme," prohlašuje Milan Páleník, trenér ženského týmu Baníku Ostrava. "Inspirace máme v této sezoně hodně. A-tým mužů má za sebou skvělou sezonu, dařilo se i mládeži, patnáctka má dokonce mistrovský titul. I holky chtějí k úspěchům Baníku v této sezoně svým dílem přispět," pokračuje Milan Páleník.

Jak známo, uplynulou sobotu porazil Baník FC Praha 7:2. Po poločase vedl 5:0, po půli navýšil náskok na 7:0, teprve pak dovolil soupeři skórovat. "Myslím si, že kvalita byla v tom utkání na naší straně. A že by se měla projevit i v odvetě. Ale ženská duše je nevyzpytatelná, takže dokud nebude hotovo, nesmíme v ničem polevit. Přesto věřím, že se budeme do Ostravy vracet s radostí z postupu. Ženský fotbal Baníku by si to po těch letech tápání moc zasloužil," uzavřel Milan Páleník.

13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček