ne 21.5.2023
JUN

Juniorka rozstřílela Blansko

Juniorka Baníku si po bezgólové remmíze v Uherském Brodě zchladila žáhu na Blansku, kterému v neděli na Bazalech nastřílela šest branek. Hattrick si u výhry 6:3 připsal Adam Provazník.

Z baníkovců od startu vyzařovala chuť po fotbalu a gólech. Jejich rychlý přechod do ofenzívy slavil první úspěch už v 6. minutě, kdy sražený centr poslal pohotovým volejem z velkého vápna do sítě Provazník.

Pak domácí náskok ohrozil Thon, ale jeho střele pár decimetrů chybělo. Na druhé straně se naopak po Drozdově standardce prodral na malém vápně k dorážce Holaň a bylo to 2:0.

Baník svou přímočarostí zcela dominoval a po dalším kontru vedeným Jaroněm zvýšil Provazník na 3:0. Další rychlý výpad pak sice Elekana ani Provazník nedotáhli, ale akci úspěšně dokončil ranou z 18 metrů Drozd. V 29. minutě to bylo už 4:0.

Až v závěru poločasu udeřil i hostující kanonýr Kapur, který se uvolnil ve vápně a z otočky překonal Struhaře.

Domácí si lehce zkomplikovali průběh kvapně rozehranou standardkou, po které se hosté dostali do brejku a Thon snížil na 2:4. O tři minuty nato ale rozběhnul velké a dlouhé sólo po levé straně Jaroň, našel na malém vápně Provazníka, jenž ranou pod břevno završil svůj hattrick.

Gólovým hodům ještě nebyl konec. V poslední minutě hostující obránce nedůrazně hlavičkoval směrem k vlastnímu gólmanovi, Látal jeho přihrávku vystihl a zvýšil na 6:2. V nastavení měli závěrečné slovo hosté, Jaroš pronikl ke Struhařovi a zblízka ho prostřelil.

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: "Měli jsme parádní úvod zápasu. Byli jsme důslední v napadání, rychlí v přechodové fázi a produktivní v koncovce. Vzhledem k počasí a náročnému programu jsme pak změnili způsob hry, vysoké napadání vystřídal hlubší blok a možnost vytvořit si prostor pro brejky. Výhry za tři body si velmi ceníme. Stál proti nám vyspělý a trenérem Jirkou Vorlickým po všech stránkách kvalitně připravený soupeř."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Josef Struhař90300

Informace o utkání

21.
neděle
května
Baník B VS Blansko
MSFL

Statistiky

Poločas: 4:1
Branky: 6., 23., 59. Provazník, 14. Holaň, 28. Drozd, 90. Látal – 39. Kapur, 56. Thon, 90+3. Jaroš. Rozhodčí: Ehrenberger – Lukašík, Habermann. ŽK: Holaň - Holman, Šedivý.
Diváci: 180

Sestavy

Baník B

Struhař - Krupička, Temel, Stoklásek, Zálešák - Chukwudi (60. Halda), Elekana (74. Gotsiridse), Drozd, Holaň, M. Jaroň (60. Látal) - Provazník

Blansko

Kubica - Chyla (50. Spáčil), Černý, Feik - Holman (79. Kamenský) - Abdellaoui (50. Šedivý), Tulajdan (50. Jaroš), Dani Lual, Rajčinec - Williams (68. Šíp), Kapur
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković