ne 7.5.2023
JUN

Béčko v dlouhém oslabení padlo s Uničovem

Přímý duel o třetí místo úspěchem barev Baníku neskončil. Juniorka v nedělním dopoledni na Bazalech ve druhé půli neodolala početní převaze Hanáků a podlehla Uničovu 1:3.

Baník rozehrál utkání s rozjetým soupeřem dobře. Ve 24. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Říha, gólman Uvízl míč neudržel v rukou a ostravský stoper svůj pokus pohotově dorazil do sítě.

Těsně před poločasem však uvnitř šestnáctky zatáhl v šanci Holaň hostujícího hráče, dostal červenou kartu a Uničov penaltu, z níž Ambrozek vyrovnal.

Domácí tak celý druhý poločas museli Hanákům vzdorovat v desíti. I když měl Uničov územní převahu, Baník ho do žádné šance nepustil. Zkušený soupeř si však na svou příležitost počkal. V 82. minutě centr na zadní tyč vrátil hostující hráč hlavou na malé vápno a dobíhající Vichta z voleje překonal Hrubého. Pak se ještě po standardní situaci hlavičkou k tyči trefil Komenda a pojistil vítězství Uničova.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: "Zápas ovlivnila v náš neprospěch poslední minuta prvního poločasu. Udělali jsme chybu v defenzívě, za kterou jsme dvakrát pykali. Jednak vyrovnávací brankou a následně červenou kartou. To nám narušilo plán do další hry, museli jsme reagovat změnou rozestavění i hráčů. I tak jsme věřili, že to můžeme zvládnout poctivou defenzivou a rychlým přechodem. Soupeře jsme do šancí nepouštěli, sami jsme tam měli tři přečíslení, která jsme nedotáhli. Pak přišla opět chyba vzadu, nepokrytý jediný hráč ve vápně a Uničov se dostal do vedení, které v závěru pojistil třetím gólem."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90300

Informace o utkání

7.
neděle
května
Baník B VS Uničov
MSFL

Statistiky

Poločas: 1:1
Branky: 24. Říha – 45.+2 Ambrozek (pen.), 82. Vichta, 88. Komenda. Rozhodčí: Marek – Bělák, Šimoník. ŽK: Sanneh, Temel - Koutný. ČK: 45. Holaň.
Diváci: 220

Sestavy

Baník B

Hrubý - Sanneh, Říha, Stoklásek, Zálešák (83. Krupička) - P. Jaroň (75. Látal), Holaň, Drozd (46. Temel), Provazník (46. Elekana), Chukwudi (64. M. Jaroň) - Smékal

Uničov

Uvízl – Diblík (46. Saňák), David, Svoboda (76. Javůrek), Ambrozek (89. Coufal), Vichta, Komenda, Vybíral, Sečkář (76. Hausknecht), Krč (88. Kamas), Koutný.
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
19
David
Lischka