so 29.4.2023
JUN

Béčko ve Stovkách nezaváhalo

Obtížné derby ve Stovkách zvládla juniorka Baníku na výtečnou. Domácí Frýdek-Místek v sobotu porazila přesvědčivým způsobem 3:0 a zůstává tak ve hře o první místo. V dalším kole baníkovce čeká čtvrtý, rozjetý Uničov, který vyhrál osmkrát po sobě.

Baník byl od počátku utkání aktivní a pomohl tomu i vedoucí gól, který přišel už v jedenácté minutě. Chukwudi z pravé strany vnikl do vápna, levačkou vypálil a domácí Obuch jeho střelu fatálně tečoval přes vlastního gólmana do sítě.

Mladý Nigerijec měl další branku na noze ve 23. minutě, přibližně z penaltového bodu se z otočky prudce opřel do balonu, který však skončil mimo tři tyče.

Pak měli šanci i domácí a také v tom sehrál roli odražený balon, ale Janjuš z malého vápna rovněž mířil vedle.

Hosté dokázali jednoduše překonávat střed hřiště kombinací i dlouhými míči, ve finální fázi je však brzdila nepřesnost. V 52. minutě Chukwudi vypíchl balon Massaniecovi, ale s Gergelou obstřelil těsně i tyčku. V 69. minutě ale Baník opět uplatnil dobrý presink, Elekana na půlící čáře obral o míč jednoho z domácích a přes Provazníka se balon dostal na levou stranu do sprintu Marku Jaroňovi, který po zemi překonal gólmana podruhé.

Skoro jako přes kopírák byla i situace ze 75. minuty, jenže tentokrát Jaroň z totožného místa Gergelu neprostřelil. Pak měl ale kouč Milan Chalupa šťastnou ruku při střídání, svěží Látal donutil před vápnem k další chybě Massaniece, sebral mu míč a sám před Gergelou zaznamenal umístěnou střelou třetí gól.

Druhý gól už mu nebyl souzen, chvíli poté totiž trefil jen tyčku frýdecko-místecké brány.

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: "Zasloužené vítězství. Pomohli jsme si poměrně brzkým gólem, pak jsme zvládli dvě ošemetné situace a následně jsme šli jednoznačně za vítězstvím. Měli jsme mnoho dalších gólových situací, vítězství mohlo a mělo být vyšší. Střídání kluků z áčka bylo plánované po dohodě s trenérem A-týmu. Gratulace klukům do šatny, měli jsme tam nějaké premiéry - Miki Kubný premiéra v MSFL a hned s nulou, Patrik Halda premiérově v základu a Denis Látal první gól. Paráda.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný127000

Informace o utkání

29.
sobota
dubna
Frýdek-Místek VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 11. Chukwudi, 69. M. Jaroň, 82. Látal. Rozhodčí: Šimoník – Mankovecký, Dudek. ŽK: Blejchař, Massaniec - Zálešák, Krupička.
Diváci: 381

Sestavy

Frýdek-Místek

Gergela - Velner, Blejchař, Massaniec, Nevřela (81. Kostka) - Obuch, Hykel (67. Konečný) - Janjuš, Rubý, Barkov (52. Martiník) - Střelec.

Baník B

Kubný - Zálešák (87. Měkota), Říha, Svozil (62. Elekana), Halda (46. Krupička) - Chukwudi (80. Látal), Holaň, Stoklásek, Drozd, M. Jaroň - Smékal (46. Provazník).
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
9
David
Buchta
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek