ne 2.10.2022
JUN

Béčko obrátilo derby s Lipinou

Juniorka si připsala čtvrté vítězství v řadě. Svěřenci Milana Chalupy třemi góly otočili derby s Frýdkem-Místkem a zvítězili 3:1. Druhým Rosicím se přiblížili na bod.

Baníkovci se čtyřmi hráči áčka v sestavě měli sice od úvodních minut převahu, ale jejich cestu za výhrou výrazně narušila hostující penalta. Juroškův zákrok na pronikajícího hráče z pokutového kopu potrestal v 18. minutě Kovařík.

Domácí zvyšovali tlak a nejčastěji po výpadech Petra Jaroně se množily nebezpečné situace ve frýdecko-místeckém vápně, ale Buchta či Barkov slibné příležitosti gólově nedokončili. Baníku se povedlo hosty 'převézt' až minutu před poločasem rohem rozehraným po zemi do neobsazeného prostoru ve vápně a Říha míč ve skluzu trochu překvapivě o tyčku dokázal poslat za brankovou čáru.

Baník rozprostřel svou převahu i ve druhé půli. Chukwudi po Smékalově přihrávce minul bránu, ale v 66. minutě už další centr Petra Jaroně z pravého křídla našel před brankou Fulneka, který balon usměrnil do sítě.

Definitivně Ostravany uklidnil v 76. minutě Smékal, který od brankové čáry centroval na malé vápno a balon hostující Massaniec tečoval do vlastní branky za bezmocného Gergelu.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: “Na body jsme se dnes nadřeli. Zápas jsme si však těžký udělali především sami. Měli jsme dost šancí na to, abychom zápas rozhodli dříve. Soupeř se dostal po vlastně jediné vážnější situaci a odpískané penaltě do vedení, pak se zakopal na vlastní polovině a bránil. My jsme se dostávali do zajímavých šancí především z křídelních prostorů, ale naše produktivita byla bídná. Nakonec se nám ještě do poločasu podařilo srovnat skóre a v druhé půli jsme obrat dokonali. Vítězství je naprosto zasloužené.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90100

Informace o utkání

2.
neděle
října
Baník B VS Frýdek-Místek
MSFL

Statistiky

Poločas: 1:1
Branky: 44. Říha, 67. Fulnek, 76. Massaniec vlastní – 18. Kovařík z pen. ŽK: Juroška.
Diváci: 370

Sestavy

Baník B

Hrubý - Juroška, Říha, Pojezný, Fulnek - Buchta (73. Zálešák), Drozd (84. M. Jaroň), Holaň, P. Jaroň (73. Sotorník) - Barkov (46. Chukwudi), Smékal (84. Gyang).

Frýdek-Místek

Gergela – Nevřela (46. Zupko), Blejchař, Massaniec, Velner, Konečný, Martiník (68. Kostka), Vlachovský, Kovařík (86. Kirschner), Hykel, Rubý (86. Dadak).
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković