ne 31.3.2024
JUN

Baník zdolal Rosice a stíhá Karvinou

Rezerva Baníku v nedělním souboji MSFL splnila roli favorita a na Bazalech zdolala Rosice 3:1. Svěřenci Josefa Dvorníka zůstávají na druhém místě se ztrátou dvou bodů na béčko Karviné.

Konečně ideální start zápasu. Baník udeřil hned z první akce v první minutě Chvějou, který se zorientoval uvnitř šestnáctky a ranou po zemi rozvlnil síť.

Ještě veselejší to bylo ve 20. minutě: domácí po odkopu gólmana vyhráli souboj uprostřed hřiště, balon propadl za obranu na Kašpárka a ten ze sóla chladnokrevně pokořil Jágrika podruhé.

Ve druhém poločase ale Rosice ožily a jejich odhodlání podpořil ještě kontaktní gól: ten si po centru ze strany smolně do vlastní brány vstřelil Sirotek. Hosté byli chvíli na koni, po další nebezpečné situaci musel proti Filovi zasáhnout Kubný.

A tak se Baníku ulevilo až čtyři minuty před koncem, když z veliké dálky napřáhnul Temel a míč zapadl k pravé tyči Jágrikovy brány.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: “Potvrdili jsme si, že žádný zápas v soutěži není snadný a týmy jsou na nás dobře připraveny. První poločas jsme si určitě vytvořili více šancí a dali jsme dvě branky, ale ve druhém jsme nechali převzít iniciativu soupeře a on zaslouženě snížil. Patnáct minut jsme se hledali. Ale prospělo nám prostřídání, přišla stejná kvalita a to je výhoda toho širšího kádru, že přijdou hráči, kteří okamžitě zvednou hru. Celkově zasloužené vítězství a jdeme dále.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90100

Informace o utkání

31.
neděle
března
Baník B VS Rosice
MSFL

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 1. Chvěja, 23. Kašpárek, 86. Temel – 54. vlastní Sirotek. Rozhodčí: Vejtasa – Řezníček, Proske. ŽK: Sirotek, Říha - Mazoch.

Sestavy

Baník Ostrava B

Kubný - Krupička (59. Sanneh), Uchenna, Říha, Sirotek - Málek (59. Elekana), Holaň, Chvěja (81. Temel), Samuel (59. Kilibarda) - Kašpárek, Fadairo (73. Šudák)

FC Slovan Rosice

Jágrik – Zezula, Novák, Buchta (86. Kulík), Koláčný, Fila, Moučka (75. Trtek), Novotný, Němeček (75. Mazoch), Dobrovodský (61. Sedláček), Goj (86. Adeshina)
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma