ne 29.10.2023
JUN

Spanilou jízdu béčka zastavilo Zlínsko

Nic netrvá věčně, a také série neporazitelnosti béčka Baníku je po třinácti utkáních u konce. Svěřenci Josefa Dvorníka podlehli v neděli na Bazalech Zlínsku 0:1, přesto zůstávají v čele MSFL o dva body před Uničovem.

Jakoby hned první akce naznačila, že dnes Baník nebude mít svůj den. Hosté už po dvaceti sekundách měli vyloženou šanci, jíž ale Sova sám před Markovičem pohřbil špatným zakončením. Po půlhodině už takové štěstí domácí neměli. Naopak. Rohový kop si na malém vápně Měkota velmi nešťastným zásahem nohou poslal do vlastní branky.

Baník se snažil, ale soupeř byl v defenzívě obezřetný a do velkých šancí ho nepouštěl. Když už, tak v 55. minutě dorážku Jamiua z brankové čáry odvrátila hostující defenzíva. Před koncem se ještě vyznamenal Markovič proti příležitosti Kašpárka, baníkovcům se ani přesto v závěru nepovedlo zachránit alespoň bod.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "První poločas jsme byli velmi bojácní. Neměli jsme takové sebevědomí v přechodové fázi a ztráceli jsme hodně míčů. To byla voda na mlýn soupeře, který byl agresivní, podal dobrý výkon. Bylo pro nás obtížné dostávat se do brankových příležitostí. Po poločase jsme nějakých dvacet minut byli dominantní a byli jsme jednoznačně lepším týmem, bohužel se nám nepodařilo proměnit jednu vyloženou brankovou příležitost, kdy to soupeř vykopl z čáry. Ke konci jsme se snažili hru zjednodušit a urvat z toho zápasu aspoň bod, ale nepovedlo se. Ale díváme se pozitivně dále a klukům jsem hned po zápase říkal, proč nevytvořit novou vítěznou šňůru. Teď se musíme dobře připravit na zbytek podzimu a dohrát ho tak, abychom neznehodnotili dosavadní výsledky."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Jakub Markovič90100

Informace o utkání

29.
neděle
října
Baník B VS Zlínsko
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branka: 30. Měkota vlastní. Rozhodčí: Budovič – Šimoník, Jurajda. ŽK: Říha, Měkota - Krakovčík, Russmann, Kalina.
Diváci: 190

Sestavy

Baník Ostrava B

Markovič - Krupička, Říha, Měkota, Š. Hapal - Holaň, Grygar (46. Bewene), Drozd (86. Temel) - Málek (63. Látal), Jamiu, Šudák (79. Bitta).

FC Zlínsko

Kalina – Krakovčík, Kašpárek, Dziuba, Kiška, Pernatskyi, Dano, Mirvald, Weber (82. Walawik), Sova (57. Gerža), Russmann (86. Rožek).
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković