ne 15.10.2023
JUN

Béčku jeden gól na vítězství nestačil

Záloha Baníku i ve svém dvanáctém utkání v sezoně uhájila neporazitelnost, ale v domácím souboji proti Znojmu nepochybně pomýšlela na více než remízu 1:1. Z velké územní převahy se však dokázal trefit jen Jakub Drozd. Svěřenci Josefa Dvorníka zůstávají v čele MSFL o tři body před Uničovem.

Poměrně stabilizovaná sestava Baníku musela doznat vynucených změn, protože vedle Elekany ze zdravotních důvodů nemohli hrát ani Chvěja a Samuel, reprezentant Málek, naopak vrátil se uzdravený Grygar a z áčka přišli na výpomoc Fadairo, Madleňák a Markovič.

První poločas nabídl stálou územní převahu domácích, kteří drželi míč a dlouho kombinovali na útočné polovině, těžko se však dostávali skrz znojemskou obranu do pokutového území. Do zakončení se dokázal dostat Jamiu, z dálky to zkoušel Holaň, nic z toho však Škugora nedostalo do úzkých.

Technicky zdatný protivník navíc přidal školení z produktivity. Brejk po levé straně jeden ze Znojemských zakončoval centrem na malé vápno, kde ho před brankářem Markovičem bohužel stoper Říha smolně usměrnil do vlastní sítě. I bez přímé střely mezi tyče tak šlo Znojmo do vedení.

I do druhého poločasu baníkovci vstoupili aktivně a konečně donutili hostujícího gólmana k těžkému zákroku, ale Škugor Měkotovu hlavičku vytáhl nad břevno. V 56. minutě se zdálo, že Fadairův centr do šestnáctky zastavil hostující bek nataženou rukou, ale píšťálka rozhodčího zůstala němá.

Obléhání soupeřova vápna prolomil až v 68. minutě Drozd, který krásně překonal Škugora přesnou ranou zpoza šestnáctky. Baník až do konce bušil do znojemské defenzívy, ale jeho převaze bohužel chyběla větší přesnost ve finální přihrávce.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Od začátku jsme byli lepším týmem, dařilo se nám eliminovat kombinační hru soupeře. Do 30. minuty jsme soupeře v podstatě nepustili na naši půlku, ale paradoxně jsme dostali gól. Byli jsme aktivní a silní na míči, škoda, že se nám nepodařilo proměnit šance. Nebyly úplně stoprocentní, ale dalo se z nich skórovat. Reakce týmu na obdržený gól ale byla dobrá, pokračovali jsem v nátlakové hře i ve druhém poločase. Soupeř nás ničím neohrozil až na jednu situaci v závěru. Vyrovnali jsme po krásné střele Drozda, měli jsem tam i další průnikové přihrávky a příležitosti. Snažili jsem se překonat obranný val soupeře různými způsoby, ale nespadlo nám to tam. Celkově to herně bylo lepší než v minulých zápasech. Musíme pořád pracovat na produktivitě, která nám bere body."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Jakub Markovič90100

Informace o utkání

15.
neděle
října
Baník B VS Znojmo
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 68. Drozd - 32. vlastní Říha. Rozhodčí: Kolář – Cieslar, Lukašík. ŽK: Holaň - Rodrigues.
Diváci: 195

Sestavy

Baník Ostrava B

Markovič - Krupička, Říha, Měkota, Madleňák - Holaň, Grygar (64. Bewene), Drozd - Fadairo, Jamiu (75. Bitta), Šudák (87. Látal).

1.SC Znojmo FK

Škugor – Trajkovič, Ivanovič, Rodrigues (65. Domingues), Neto, Abdellaoui (73. Sousa), Kilibarda (86. Pálfi), Rocha Santos, De Vasconcelos, Lukčo, Vilela.
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček