ne 17.9.2023
JUN

Béčko se vyhouplo do čela MSFL

Rezerva Baníku nadále drží neporazitelnost, co víc, po nedělním vítězství 2:1 nad Startem Brno vystřídalo svého soupeře v čele tabulky. Rozhodl v 90. minutě Dominik Holaň z pokutového kopu.

Hosté sice hned ze startu otestovali Hrubého postřeh střelou Havlína, ale na větší brankovou šanci se čekalo dlouho. Do vápna se pak úspěšně probíjel Chvěja, ale jeho pokus stihl zablokovat jeden z Brněnských. Baník ke konci půle zvyšoval tempo, ale slibně se rodícím akcím vždy chyběla vyřešená finální fáze.

Chybějící přesnost ovšem v 50. minutě vrchovatou měrou vynahradil Elekana, který nečekaně napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho výstavní dělovka zaplula pod břevno Chmielovy brány.

Baník se za chvíli prokombinoval k dalšímu zakončení, ale Madleňák zamířil příliš vysoko.

Domácím se to vymstilo deset minut před koncem, když po rohu hlavou skóroval Duda. Konečné rozuzlení však přinesla poslední minuta, v níž Holaň proměnil pokutový kop a rozhodl o domácí výhře. 

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Start byl zatím nejkvalitnějším soupeřem, dobře složený tým z hráčů mladších i zkušenějších. Byl to velký test a v tomto smyslu jsme obstáli. V utkání nebylo tolik šancí jako v minulých zápasech. Na druhou stranu jsme to zvládli velmi dobře takticky. Plnili jsme pokyny, omezili jsme hru jejich stěžejních hráčů. Velmi dobře jsme vstoupili do druhého poločasu, a to nejen krásným gólem. To nám pomohlo do dalšího vývoje. Soupeř byl kvalitní ve standardních situacích, to se potvrdilo deset minut před koncem, kdy velmi dobře zahranou situaci Šumberou zakončil náběhem a krásnou hlavou Duda. Nesložili jsme ale zbraně a šli jsme si za tím ten zápas ještě vyhrát a to se podařilo, když rozhodl z penalty Holaň."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90100

Informace o utkání

17.
neděle
září
Baník B VS Start Brno
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 50. Elekana, 90. Holaň (pen.) – 81. Duda. Rozhodčí: Vejtasa – Ehrenberger, Labaš. ŽK: Říha, Měkota, Chvěja - Kaláb, Duda, Žalud, Avdić.
Diváci: 280

Sestavy

Baník Ostrava B

Hrubý - Krupička, Měkota, Říha, Madleňák - Drozd (71. Šudák), Grygar, Holaň - Fadairo (82. Látal), Chvěja, Elekana (54. Samuel)

Start Brno

Chmiel - Szewieczek, Avdič, Žalud, Sedlo - Havlín (63. Březina), Duda, Šumbera, Kaláb - Rogožan, Zikl
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
21
Jiří
Klíma