čt 16.3.2023
Aktuální zprávy

eSportový tým Baníku vstupuje do play-off

Sedmé místo patří Baníku Ostrava po skončení základní části e:LIGY. Slezský eSportový tým má tedy stále šanci obhájit loňský mistrovský titul, jak ale říká Miroslav Tóth v následujícím rozhovoru, bude to těžší než v minulé sezoně, v níž tým Baníku vstupoval do play-off ze čtvrtého místa. Baník se v osmifinále play-off střetne s Pardubicemi, kterým patřila po základní části desátá příčka. Utkání se bude hrát v úterý 21. 3. v 18:00 a budete ho moci sledovat na oficiálním Twitch kanále e:LIGY.

Sedmé místo po základní části není vzhledem k cíli obhájit titul úplně důvodem ke spokojenosti, že?

Není, chtěli jsme stejně jako v minulé sezoně skončit v top čtyřce, měli bychom v osmifinále volno. Bohužel, některé zápasy jsme nezvládli tak, jak jsme chtěli.

Čím to?

Má to asi víc důvodů, ale je to i tak, že se oproti minulé sezoně zlepšila konkurence. V lize je více kvalitnějších týmů, než bylo v minulé sezoně. Například Liberec. V minulé sezoně moc silný nebyl, teď patří do špičky. A těch hráčů, kteří mají na to udržet se nahoře, celkově přibylo. Takže bude těžší titul obhájit.

V osmifinále play-off narazíte na Pardubice…

Věříme si na ně, i když jeden pardubický hráč, Miki nás oba porazil. Mě i Dalase. Ale přesto si na něj věříme. Pokud chceme obhájit titul, tak si na Pardubice věřit musíme a musíme je i porazit. Nebezpečí je Miki, má už za sebou hodně důležitých zápasů, má zkušenosti z jiných turnajů. Určitě je silnější z obou pardubických hráčů, takže cesta dál vede přes alespoň jedno vítězství nad ním.

Jak se oproti proti uplynulé sezoně změnil zájem veřejnosti o e:LIGU?

Určitě se eSport stále více šíří mezi lidmi, zájem fanoušků roste. Cítíme to i tady v Ostravě. A tím, že dnes už ty zápasy vysílá i O2TV Sport, je to hodně zpopularizované, zájem o to být součástí e:LIGY roste, a tím jde nahoru i konkurence.

24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala