pá 24.5.2024
Aktuální zprávy

Ženy míří do Plzně za nadějí

O body, které ještě v případě příznivého souběhu výsledků mohou zachránit setrvání v první lize, se v sobotu v Plzni chtějí poprat ženy Baníku Ostrava. V posledním utkání nadstavbové části soutěže, a tím i celé sezony, potřebují Baňky na západě Čech uhrát o bod více, než Pardubice v souběžně hraném duelu s Brnem. Oba zápasy se hrají v sobotu od 13.15 hod.

Pardubice se v nadstavbě potkaly s mimořádnou formou. Zatímco v celé základní části získaly jen dva body za dvě remízy, v nadstavbě, do níž vstupovaly jako poslední s šestibodovou ztrátou na Baník, vyhrály čtyři zápasy z pěti, dohnaly manko a díky vítězství 2:1 v Ostravě v posledním kole opustily sestupovou příčku a seslaly na ni Baník. To nyní znamená, že se svěřenkyně trenéra Witolda Zajace musí spolehnout nejen na to, že dokáží v Plzni bodovat a nejlépe vyhrát, ale také že Pardubice neporazí Brno. 

Baňky na sestupové pozici nyní ztrácejí na Pardubice bod, to vzhledem k lepší vzájemné bilanci znamená, že v případě pardubické porážky s Brnem bude Baníku v Plzni stačit remíza, v případě pardubické remízy musí Baník v Plni vyhrát. Vítězství Pardubic pak řeší vše v neprospěch Baníku. "Víme, v jaké situaci jsme, tedy že se musíme i spolehnout na výsledek jiného zápasu. Jedeme do Plzně absolutně motivováni vyhrát a budeme doufat, že když se nám to podaří, přikloní se k nám i štěstí," uvedl trenér žen Baníku Witold Zajac.

20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe