pá 22.3.2024
Aktuální zprávy

Ženy čeká důležitý duel v Pardubicích

Mimořádně důležité utkání čeká ženy Baníku Ostrava v sobotu 23. března. V rámci 13. kola 1. ligy žen nastoupí v 17 hodin na půdě Pardubic. Těm patří aktuálně poslední osmá, jediná sestupová příčka. Případné vítězství by Baníku na sestupovou pozici zajistilo pohodlný devítibodový náskok.

V sázce je relativní klid ve zbytku sezony a také možnost dostat pod sebe v tabulce i aktuálně šesté Brno. To všechno nastane, pokud ženy Baníku v Pardubicích zvítězí a Brno podle papírových předpokladů podlehne Slavii. Opačný výsledek sobotního zápasu v Pardubicích by situaci na spodku osmičlenné tabulky ještě zkomplikoval. Nynější šestibodová ztráta Pardubic na Baník by se smrskla na tříbodové manko, což by situaci před nadstavbovou částí notně zdramatizovalo.

Baník chce ale navázat na podzimní vítězství 5:2. Tým trenéra Witolda Zajace si je vědom toho, že Pardubice získaly v uplynulém kole v souboji s Brnem svůj první bod a vědí, že v utkání s Baníkem mají možná poslední šanci vrátit se do hry o záchranu. "Víme dobře, jak těžké takové zápasy bývají. Soupeř je sice poslední, ale ví, že hraje o všechno a dá do utkání absolutní maximum. Pardubice budou chtít, využít všech možností, aby nás porazily. Na to musíme být připraveni. Dobře takovou situaci známe, loni jsme v ní byli sami," řekl Witold Zajac. "Máme své starosti se zdravotním stavem kádru, ale hráčkám, které nastoupí, věřím a stejně tak věřím ve vítězství," dodal trenér žen Baníku Ostrava.

35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko