st 16.8.2023
A-tým

V MOL Cupu do Hlučína, termín v jednání

Prvním soupeřem Baníku v letošním MOL Cupu bude třetiligový Hlučín, který v úterý v dohrávce 1. kola bez problémů přešel 4:0 přes divizní Rýmařov.

Baník si tak pohárový mač v Hlučíně znovu zopakuje už po dvou letech. Ještě spousta fanoušků má nepochybně v paměti napínavý zápas, který až v prodloužení rozhodl střídající mladík Daniel Smékal. Baník tehdy vedl Ondřej Smetana, který od léta působí právě v Hlučíně v trenérském týmu s Filipem Smékalem a trenérem brankářů Antonínem Bučkem.

Další náboj pak jako obvykle dodají i aktivní hráči, kteří v Baníku dříve působili. A v Hlučíně jich bývá zpravidla spousta: Radovan Murin, Dominik Tomšů, Dominik Hasala, Radim Plesník, Lukáš Kania, Dominik Mládek, Lukáš Levčík, Adam Zajíček či Dominik Smékal, který vloni hattrickem přispěl k senzačnímu vítězství Hlučína nad Plzní 3:2. Hlučínští pak vypadli až v osmifinále na trávníku Bohemians.

Baník se v pohárové historii v Hlučíně představí popáté. Pokaždé tu splnil roli favorita a s výjimkou výhry 4:1 v roce 2002 to byly pokaždé spíše těsné partie (2:0, 2:1, 1:0).

Termín zápasu je zatím v řešení a bude potvrzen pravděpodobně až po upřesnění 7. kola FORTUNA:LIGY, které se hraje ve stejném týdnu. Úředním termínem je středa 30. srpna.

26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo