st 28.6.2023
A-tým

Tomáš Rigo přestupuje do Baníku!

Slovenský reprezentant do 21 let Tomáš Rigo je další posilou Baníku! Stále ještě dvacetiletý střední záložník na Bazaly přestupuje ze Slavie Praha a v Ostravě uzavřel smlouvu na tři roky s opcí na další dvě sezony.

Odchovanec Popradu patří k velikým nadějím slovenského fotbalu a v uplynulé sezoně si připsal šest startů a jeden gól za reprezentační jednadvacítku. Baník ho i přes platný kontrakt získal ze Slavie na přestup.

„Vidíme v něm velkou perspektivu. I proto jsme do jednání se Slavii vstoupili, i když nám bylo jasné, že to nebude jednoduché, protože v Edenu měl smlouvu ještě na dva roky. Věříme, že si u nás rychle zvykne. Určitě to není tak, že by měl okamžitě táhnout áčko, ale jak jsem dříve předeslal, je to jeden z těch hráčů, které u nás systematickou prací chceme dostat na jejich výkonnostní strop a postupně zabudovat do základní sestavy. Má potenciál na to, aby to zvládl a prosadil se,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Rodák z východního Slovenska působil ve Slavii pět sezon už od svých dorosteneckých let, v nichž ho „sešívaní“ zlákali k přestupu z Ružomberoku. Za slavistické áčko si připsal jeden start v lize, jednou střídal v utkání Evropské ligy proti Leverkusenu. Poslední dva ročníky hostoval ve Vlašimi, v jejichž barvách si připsal v druhé lize a poháru 13 gólů a 8 asistencí.

„Mám z toho skvělé pocity. Po dlouhých jednáních se to konečně dotáhlo a já jsem v Baníku. Baník je velký klub, jeden z největších v Česku a věřím, že mu pomůžu, aby hned ta nová sezona byla lepší než ta minulá,“ řekl Tomáš Rigo, který s Baníkem se souhlasem Slavie trénuje už od minulého týdne.

20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković