út 20.2.2024
A-tým

Tomáš Rigo: Od výkonu se můžeme odrazit

Na hřišti v Mladé Boleslavi nevynikl jen krásným gólem. Záložník Tomáš Rigo svým celkovým výkonem podpořil jízdu Baníku za prvním jarním vítězstvím a připsal si už třetí branku v sezoně. „Od toho výkonu se můžeme odrazit. Podali jsme celkově výborný týmový výkon.“

O své trefě

Trenér mi říkal, že mám dobrou střelu, že se mám častěji pokoušet o střelbu. Ale poslední dva tři zápasy se mi nepodařilo vystřelit skoro vůbec. Tak jsem se na to snažil myslet a střílet. Těch pokusů tentokrát bylo fakt hodně. Až mě překvapilo, kolik nám Boleslav dala prostoru. Už předtím jsem tam měl dvě střely, které ale šly vedle. Tu třetí jsem se snažil trefit hlavně bránu. Jsem rád, že to tam tak krásně padlo zpoza vápna. V předešlých zápasech jsem z dálky moc nestříleli.

O řadě změn v sestavě

Těsně před zápasem se nám zranili dva útočníci, takže dvě změny byly vynucené. Trenéři na to nějak museli reagovat. Hlavní je, že se dařilo celému týmu. Quadri navíc dal i důležitý gól. Víme o něm, že má silové zdatnosti, zády k bráně udržel spoustu míčů, i dlouhých balónů od gólmana. V tomhle nám pomohl. Navíc gól a asistence, dobrý zápas pro něj. Ale opravdu to byl dobrý týmový výkon všech hráčů, kteří nastoupili.

O startu jara

Zápas v Budějovicích se nám vůbec nepodařil. Snažili jsme se na to reagovat proti Plzni, tam už to bylo slušné herně i běžecky. Chyběl tomu ten výsledek. Teď se to povedlo jak herně, tak výsledkově. Od zápasu v Boleslavi se musíme odrazit a pokračovat. Teď je třeba to potvrdit proti Bohemians. Věřím, že znovu přijde i dost fanoušků a poženou nás. Jejich podporu na hřišti cítíme.

11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka