út 5.3.2024
Juniorka aktuality

Souhrn zimních změn v kádru béčka

Po dlouhé zimní přestávce se tento týden rozbíhá také MSFL. Jakých změn doznal hráčský kádr trenérů Josefa Dvorníka a Iva Staše?

Dres béčka na jaře nebude oblékat šest hráčů, kteří odešli na hostování: brankář Martin Hrubý už chytá ve druhé slovenské lize za Dolný Kubín a do druhé české ligy zase zamířil vysoký Nigerijec Abdulkarim Muhammed Jamiu, který si rovněž o uplynulém víkendu připsal své první druholigové minuty v barvách Prostějova. Útočník Matyáš Bitta (na snímku) se po dlouhodobém zranění bude na jaře rozehrávat ve Frýdku-Místku, do Lipiny ho doprovodil i Karel Michlík, který s béčkem absolvoval první polovinu přípravy, a trojice Jiří Remiáš, Abdullahi Ibrahim Bewene, Josef Jiříček zamířila do ambiciózního divizního Havířova.

Do rezervy se naopak natrvalo přesunul Nigerijec David Fadairo, který na podzim figuroval v kádru áčka, z konkurenčního Zlínska přišel útočník David Kašpárek, autor sedmi gólů v podzimní části MSFL, a prozatím je v kádru také gambijský obránce Muhammed Sanneh, který na podzim hostoval ve Vlašimi. Jeho budoucnost však ještě zůstává otevřená a nelze úplně vyloučit jeho odchod do zahraničí. Z hostování v Hlučíně se vrátil nigerijský stoper Emmanuel Uchenna a z dorostu přišel krajní obránce Tomáš Sirotek, který v pondělí na Bazalech uzavřel i svou první profesionální smlouvu. Ze Znojma přestoupil srbský ofenzivní záložník Marko Kilibarda, ten dal v MSFL na podzim šest branek.


Příchody:

Tomáš Sirotek (z dorostu), David Kašpárek (FC Zlínsko), Emmanuel Uchenna Aririerisim (z hostování v FC Hlučín), Muhammed Sanneh (z hostování v FC Vlašim), Marko Kilibarda (1. SC Znojmo FK)


Odchody:

Abdulkarim Muhammed Jamiu (hostování SK Prostějov), Matyáš Bitta, Karel Michlík (hostování FK Frýdek-Místek), Denis Látal (hostování Unie Hlubina), Jiří Remiáš, Abdullahi Ibrahim Bewene, Josef Jiříček (všichni hostování MFK Havířov)

20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić