st 19.7.2023
A-tým

Souhrn letních změn v kádru

Kádr áčka prošel v letní přestávce velkou přestavbou. K dnešku bylo administrativně uzavřeno deset příchodů.

Jedenáctým nováčkem by se mohl stát Nigerijec David Fadairo, jehož transfer je stále rozjednán. "Zájem máme i o Srdjana Plavšiće, ale tam to není jen o nás. Bude záležet na něm, jak se rozhodne, protože nabídek má více," řekl šéf sportovního úseku Luděk Mikloško.

Sedm hráčů z jarního kádru naopak odešlo s tím, že angažmá Daniela Smékala ve Skalici se stále dolaďuje.

"Letos chceme mít trošku širší kádr, protože v minulé sezoně nám v závěru několik zraněných hráčů vypadlo. Úplně přesné číslo neřeknu, ale pětadvacet, šestadvacet hráčů bychom mít chtěli. Budeme teď navíc mnohem více propojeni i s béčkem, které bude přímo na Bazalech," řekl Pavel Hapal.


Příchody:

Jakub Markovič (Slavia Praha), Filip Blažek (Skalica), Matej Madleňák (hostování s opcí MFK Ružomberok), Gigli Ndefe (návrat z hostování v Liberci), Ewerton (hostování s opcí Slavia Praha), Samuel Grygar (Inter Milán), Patrick Kpozo (Šeriff Tiraspol), Tomáš Rigo (Slavia Praha), Filip Kubala (Hradec Králové), Abdullahi Tanko (Varnsdorf)

Odchody:

Jaroslav Svozil (MFK Karviná), Cadu (návrat z hostování do Viktorie Plzeň), Srdjan Plavšić (návrat z hostování do Slavie Praha), Muhamed Tijani (Slavia Praha), Nemanja Kuzmanović (Nea Salamina), Daniel Smékal (v jednání MFK Skalica), Jan Laštůvka (v jednání)

13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo