pá 3.2.2023
Preview k zápasu

Preview: Teplice – Baník (sobota, 15:00)

Baník po remíze ve Zlíně pokračuje ve venkovní šňůře. V sobotu od 15:00 hraje v Teplicích.


SOUPEŘ

Teplice do jarní části vstoupily prohrou, ale Baník musí mít na paměti poslední dvě vzájemná utkání, která v minulém roce shodně v obou případech v Ostravě na Městském stadionu skončila triumfy Severočechů. Střeleckou potenci Teplic obstarávají především tři jména: Žák, Urbanec, Gning. Šestigólový Gning, jenž v srpnu rozhodl i duel v Ostravě, však sobotní zápas vynechá kvůli čtvrté žluté kartě, kterou obdržel proti Bohemians. Tepličtí jsou na domácím trávníku silnější a na Stínadlech vzali body Spartě i Plzni, stejně tak ale klopýtli třeba v říjnu s Českými Budějovicemi.


BANÍK

Baník stále čeká na své první vítězství venku: z osmi zápasů sice jen dva prohrál, ale vzhledem k velkým bodovým ztrátám na ostravské půdě v úvodu sezony je potřeba deficit umazávat i importem z venkovních hřišť. Domácí prostředí v soubojích s Teplicemi v posledních letech velkou výhodou není: zatímco poslední dva zápasy v Ostravě Baník prohrál, posledně na Stínadlech zase bral tři body. A z posledních pěti utkání tam jen jednou nebodoval. Situace ve střední části tabulky je nadále velmi vyrovnaná. Na čtvrtý Hradec baníkovci ztrácejí pět bodů a stejný odstup mají před barážovou čtrnáctou příčkou. Do kádru se vrátil uzdravený Michal Frydrych, absentovat však dále bude kvartet rekonvalescentů Ladislav Almási, Jaroslav Svozil, Daniel Tetour a Ladislav Takács.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Bude to úplně jiný soupeř a zápas než ve Zlíně. Teplice hrají v jiném rozestavení, mají ve svých řadách zkušené a kvalitní hráče, bude to velice těžký zápas. Jsou nebezpečné směrem dopředu, i když jim teď bude chybět asi jejich nejnebezpečnější hráč v ofenzívě Gning. Ale zase se budou chtít ukázat jiní hráči a upozornit na sebe trenéra. Tím to možná bude nevyzpytatelné. Ale věřím, že jsme na to nachystaní a konečně urveme všechny tři body venku.


DIVÁCI

Vstupenek na utkání je dostatek a koupit se dají v pokladnách stadionu v sobotu před zápasem.


18. kolo FORTUNA:LIGY

Teplice (12. místo, 19 bodů) - Baník (10. místo, 21 bodů)

Sobota 15:00, Stadion Stínadla

Rozhodčí: Berka – Vlček, Šimáček, VAR: Orel


Nejlepší střelci: Žák (7) – Almási (5)

Absence: Gning (4 ŽK) – Almási, Svozil, Takács, Tetour (všichni rekonvalescence)

Komu hrozí stop: Hybš, Hyčka, Kučera (3 ŽK) – Kaloč (7 ŽK), Laštůvka, Frydrych, Almási, Cadu, Fleišman, Kuzmanovič (3 ŽK)


BANÍK VS TEPLICE V SAMOSTATNÉ ÉŘE

Bilance vzájemných zápasů: 51 | 15-19-17 | 55:61

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Čížek 5 – Vachoušek 7

Nejvyšší výhra: 5:1 (4. srpna 2002)

Nejvyšší prohra: 0:4 (20. března 2011, 9. března 2002, 5. listopadu 2000)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (20. SRPNA 2022)

Baník – Teplice 1:2 (1:1)

Branky: 37. Kuzmanovič – 19. Knapík, 80. Gning. Rozhodčí: Petřík – Kříž, Hurych – Berka (video). ŽK: Klíma, Buchta, Kaloč, Frydrych, Šehič, Chlumecký, Oulehla (asistent trenéra), V. Baránek (trenér brankářů) – Hybš, Gning, Kodad, Jarošík (trenér). Diváci: 6008.

Baník: Laštůvka – Sanneh, Frydrych, Pojezný, Fleišman – P. Jaroň (73. Tijani), Kaloč (88. Takács), Pokorný, Kuzmanovič, Buchta (62. Šehič) – Klíma. Trenér: Vrba.

Teplice: Mucha – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka, Kučera (88. Drame), Trubač, Jukl, Urbanec – Gning (90+5. Čerepkai), Procházka (46. Kodad, 90. Žák). Trenér: Jarošík.

10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe