pá 1.9.2023
Preview k zápasu

Preview: Baník – Mladá Boleslav (sobota, 18:00)

Baník čeká druhé domácí ligové utkání během týdne. Opět v sobotu od 18 hodin přivítá na Městském stadionu Mladou Boleslav.


SOUPEŘ

Mladá Boleslav o uplynulém víkendu nuceně pauzírovala, jelikož Plzeň využila práva odložit si svůj ligový zápas před kvalifikací v Evropské konferenční lize. A tak si soutěžní utkání zahrála až stejně jako Baník v týdnu ve 2. kole MOL Cupu, ve kterém na domácím trávníku porazila třetiligové Ústí nad Labem 4:2. Jednu chvíli už to vypadalo, že Středočeši přijdou o své útočné eso Vasila Kušeje, jenže z jeho odchod do Nizozemska pravděpodobně sejde, a tak možná není úplně vyloučeno, že v sobotu opět vyběhne v mladoboleslavském dresu. Středočeši sezonu výborně rozehráli a z prvních tří kol vybojovali sedm bodů. Pak těsně podlehli Slavii a naposledy remizovali na Slovácku, kde o desíti dokonce dokázali otočit skóre, aby o výhru přišli v nastaveném čase.


BANÍK

Baník v úvodu sezony zarazil export bodů z Městského stadionu. Slezané na něm ještě v aktuální sezoně dokonce neinkasovali, ale důležitější je, že si připsali sedm bodů. A to by před Mladou Boleslaví mohlo být záminkou ke zdravému sebevědomí. Baníkovci navíc v týdnu splnili pohárovou povinnost v Hlučíně a případné vítězství by je mohlo posunout výrazněji vzhůru. Vždyť právě Boleslav má na sedmém místě jen o bod více. Uzdravený už je stoper David Lischka, naopak v duelu s Budějovicemi vypadl Filip Blažek. Z kádru během týdne odešel na hostování do Karviné i zkušený zadák Jiří Fleišman. Baník v posledních třech domácích zápasech Mladou Boleslav vždy porazil.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „V Mladé Boleslavi se udála během letní pauzy spousta změn, mají pozměněný kádr, přijede k nám kvalitní mužstvo. Silní jsou hlavně nahoře, mají tam silného útočníka, ale i další nebezpečné ofenzivní hráče. Ale my teď bráníme slušně a nedostáváme góly, proto věřím, že si s nimi poradíme a sami se dokážeme prosadit i směrem dopředu. Hrajeme doma a věřím, že a podporou našich fanoušků to utkání tříbodově zvládneme.“


DIVÁCI

Vstupenek na zápas je k dispozici dostatek. A to ať v obvyklých předprodejích, či v pokladnách stadionu, které budou otevřeny dvě hodiny před výkopem. Na zápas platí akce pro školáky do 15 let, kteří ke své vstupence či permanentce mají právo na jeden lístek pro svého kamaráda do 15 let zdarma.


FORTUNA:LIGA

7. kolo

Baník (11. místo, 7 bodů) – Mladá Boleslav (7. místo, 8 bodů)

Sobota 18:00, Městský stadion

Rozhodčí: Berka – Paták, Vlček, VAR: Adámková


Absence: Takács, Klíma, Šehić, Blažek (zranění) – Sakala (trest za ČK), Pulkrab (trest za ČK)

Nejlepší střelci: Tanko (3) – Mareček, Jawo (2)

Komu hrozí stop: nikdo – Pulkrab (3)


BANÍK VS MLADÁ BOLESLAV V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 37 | 11-8-18 | 43:59

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Mičola 5 – Chramosta 5

Nejvyšší výhra: 2:0 (11. května 2009, 5. listopadu 2006, 1. května 2005), 3:1 (15. prosince 2020, 29. října 2022)

Nejvyšší prohra: 0:4 (1. prosince 2013)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (22. DUBNA 2023)

Mladá Boleslav - Baník 1:0 (1:0)

Branka: 17. Kušej. Rozhodčí: T. Klíma - Šimáček, Arnošt - Radina (video). ŽK: Jawo, Kušej, Suchomel, Hoftych (trenér) - Pojezný, Kuzmanovič. Diváci: 2621.

M. Boleslav: Mikulec - Kubista, Karafiát, Suchý - Suchomel, Donát (84. Mašek), Matějovský (76. Dancák), Fulnek - Jawo (59. Ladra), Škoda (76. Mareček), Kušej (76. Šimek). Trenér: Hoftych.

Baník: Letáček - Juroška, Bitri, Pojezný (46. Lischka), Šehič (46. Fleišman) - Kaloč - Cadu (77. Smékal), Buchta (46. Kuzmanovič), J. Klíma (85. Miškovič), Plavšič - Almási. Trenér: Hapal.

29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe