pá 24.2.2023
Preview k zápasu

Preview: Baník - Hradec Králové (neděle, 18:00)

Základní část FORTUNA:LIGY vstupuje už do své závěrečné třetiny - Baník v neděli na Městském stadionu vyzve Hradec Králové. Začátek je v 18:00.


SOUPEŘ

Trenérský matador Miroslav Koubek měl s „Votroky“ famózní start sezony a Východočeši si chvíli užívali i třetí místo v tabulce. Ke konci podzimu a v úvodu jara ale tým zastihl pokles formy a s tím zákonitě i sešup tabulkou. Jediná výhra z posledních sedmi kol, byť velice překvapivá a cenná na půdě Plzně, vystrčila tým z horní šestky. Hradec se však i přesto, že stále musí svá domácí utkání hrát v Mladé Boleslavi a nemá klasické vlastní prostředí, nadále drží v horní polovině tabulky, a v Plzni ukázal, že si před ním nemůže být jistý ani žádný z favoritů. Baník si ale na druhou stranu na Hradec doma může zdravě věřit - Východočeši v samostatné lize v Ostravě nikdy nevyhráli. 


BANÍK

Po dvou porážkách s Jabloncem a Brnem není jiné volby než tři body. Kouč Pavel Hapal si ve středečním přátelském utkání s Frýdkem-Místkem prověřil aktuální formu uchazečů o základní sestavu, ve které minimálně k jedné změně dojde, a to na pozici vykartovaného Jiřího Fleišmana na levé straně sestavy. S týmem trénuje Ladislav Almási, ale až v posledních hodinách před utkáním se bude rozhodovat o jeho startu a nominaci. Po jednozápasovém distancu už může hrát Nemanja Kuzmanovič. Baník s Hradcem v posledních čtyřech zápasech neprohrál, hned třikrát však utkání skončilo smírem. Případným vítězstvím by se baníkovci na Hradec bodově dotáhli.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Jsem přesvědčený, že na poslední dvě porážky zareagujeme ještě odhodlanějším výkonem. Bude to velký boj. Hradec se tak i prezentuje, je to velice soubojové mužstvo, ale věříme, že je přetlačíme a že vyhrajeme. Fanouškům máme co vracet, věřím, že se to projeví ještě větším nasazením, zanícením a touhou po vítězství.“


DIVÁCI

Vstupenek na utkání je k dispozici dostatek ať v předprodejích (Fanshop OC Forum Nová Karolina, ticketlive.cz), či přímo před utkáním v pokladnách stadionu. Zakoupit si můžete i zápasový bulletin s tradičním vědomostním kvízem o ceny. Dále v něm najdete velký rozhovor s Martinem Hrubým a obvyklé rubriky jako Trefa Venci Daňka nebo Cizinci v Baníku tentokrát s Tomášem Hučkem a Štefanem Pekárem plus další čtení.


21. kolo FORTUNA:LIGY

Baník (10. místo, 24 bodů) – Hradec Králové (7. místo, 27 bodů)

Neděle 18:00, Městský stadion

Rozhodčí: Starý – Kubr, Vodrážka, VAR: Machálek


Nejlepší střelci: Klíma, Almási (5) – Kubala (6)

Absence: Fleišman (4 ŽK), Almási (nejistý start), Tetour, Takács (rekonvalescence) - Kučera, Vašulín (oba zranění)

Komu hrozí stop: Kaloč (7 ŽK), Laštůvka, Lischka, Frydrych, Almási, Cadu (3 ŽK) – Harazim, Leibl, Smrž, Reichl (3 ŽK)


BANÍK VS HRADEC KRÁLOVÉ V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 30 | 16-8-6 | 42:21

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Baroš 4 – Černý 4

Nejvyšší výhra: 4:0 (3. listopadu 2002)

Nejvyšší prohra: 0:4 (30. dubna 1995)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (4. ZÁŘÍ 2022)

Hradec Králové – Baník 0:0

Rozhodčí: Radina – Mokrusch, Volf – Berka (video). ŽK: Harazim, Smrž, Reichl – Lischka, Fleišman, Takács, Šehič. ČK: 56. Novotný (Hradec). Diváci: 2 022. Hráno v Mladé Boleslavi.

Hradec: Reichl – Jakub Klíma, Čihák, Smrž – Gabriel, Rada (75. Ševčík), Kodeš, Ryneš (46. Novotný) – Kubala, Vašulín (64. Harazim, 84. Rybička), Trusa (64. Kučera). Trenér: Koubek.

Baník: Laštůvka – Ndefe (73. Šehič), Frydrych, Lischka, Fleišman – Miškovič (53. Jaroň), Takács – Kuzmanovič, Kaloč, Buchta – Jiří Klíma. Trenér: Vrba.

17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič