pá 15.9.2023
A-tým

Opakovaný los poháru: na Baník vyšly Zápy

Los 3. kola MOL Cupu, který se musel kvůli procedurální chybě v pátek opakovat, znovu poslal Baník na hřiště středočeského třetiligisty. Ovšem místo Kolína do tisícového městečka Zápy na předměstí Prahy.

Baník nyní musí ještě o padesát kilometrů západněji. Jeho rivalem bude jiný účastník ČFL, který však na rozdíl od Kolína vykazuje velice dobrou aktuální sportovní formu. SK Zápy vévodí tabulce skupiny B po šesti kolech s plným počtem bodů a skóre 13:0 před Baníku dobře známými Velvary. A vzhledem k tomu, že v poháru vyřadily druholigové Táborsko 1:0 a Benátky nad Jizerou 3:0, tak v probíhající sezoně v mistrovském utkání ještě neinkasovaly gól.

Zápas Zápy - Baník se do fotbalových archivů zapíše úplně poprvé. Relativně blízko k tomu už bylo v sezoně 2016/17, kdy Zápy jako druhý celek ČFL obdržely nabídku na postup do druhé ligy, kam Baník z nejvyšší soutěže na rok spadl, ale Středočeši nedostali profesionální licenci. Teď se tedy oba celky potkají na zápském hřišti v rámci poháru.

Fotbal v Zápech těží z blízkosti hlavního města a v kádru se to proto hemží známými jmény. Koučem je bývalý záložník Baníku Zdeněk Koukal, jenž na Bazalech v sezoně 2010/11 odehrál devět ligových utkání, ligu hrávali třeba Igor Súkenník, Daniel Stropek, Kristián Zbrožek či Daniel Turyna. Před lety tady úspěšně působil i odchovanec Baníku Jiří Böhm, který se střelecky prosazoval v útoku, kratší dobu tu nastupoval i Lukáš Magera.

Termín utkání je teprve v jednání. Úředně je pro 3. kolo MOL Cupu stanoveno datum 27. září.

26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić