st 12.10.2022
A-tým

Novým trenérem je Pavel Hapal

Baník po Pavlu Vrbovi přebírá Pavel Hapal. Třiapadesátiletý kouč se s klubem dohodl na dvouleté smlouvě s opcí.

Pavel Hapal už Baník vedl v sezoně 2005/2006, tedy i pohárovém dvojzápase s nizozemským Heerenveenem, poté působil také v Mladé Boleslavi, Žilině, polském Lubinu, Spartě Praha, u slovenské jednadvacítky a naposledy byl trenérem reprezentace Slovenska.

„Pavel byl pro nás výběrem číslo jedna. Já ho znám hodně dlouho, je to úspěšný trenér, který má obrovské zkušenosti z reprezentačních týmů na Slovensku. Umí také pracovat s mladými hráči a propojení mezi akademií a áčkem pro nás musí být prvořadé. Jeho nejbližším úkolem je teď se pokusit získat nějaké body, dostat se výše v tabulce a pak samozřejmě udělat kvalitní zimní přípravu,“ řekl šéf sportovního úseku Luděk Mikloško.

S Pavlem Hapalem přichází i zkušený asistent Jiří Neček, spolu u áčka Baníku působili právě už v sezoně 2005/2006. Končí i kondiční trenéři Aleš Buzek a Dominik Špavelko, místo nich se z akademie přesouvá Filip Saidl. Na složení realizačního týmu se ale stále ještě pracuje, a není tedy definitivní.

„Baník je v mých očích velkoklub, který má neskutečnou základnu fanoušků. Už jsem tu krásnou atmosféru kdysi zažil na starých Bazalech. Naším krátkodobým cílem je teď oživit mužstvo, aby sbíralo body a dostalo se v tabulce do vyšších pater. To teď bude naše společná práce a věřím, že i takovým vnitřním nastavením a motivací kluky přesvědčím, že dokáží dělat lepší výsledky,“ řekl Pavel Hapal.

19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín