út 12.3.2024
Aktuální zprávy

Na výjezd míří také Mladí Chachaři!

Součástí skupiny fanoušků, kteří pocestují do Pardubic podpořit Baník v jeho snaze získat na jejich hřišti tři body, bude také početná skupina Mladých Chacharů! Baník totiž znovu pomáhá organizovat jejich výjezd! A zájem ze strany mladých fans modrobílých barev dokonce překročil kapacity, které má klub pro tuto akci k dispozici.

První výjezd Mladých Chacharů se konal loni na podzim, cílovou destinací byl stadion olomoucké Sigmy. Jelo se autobusem a výjezdu se zúčastnilo osmnáct dětí.

“Tentokrát jedeme dále, až do Pardubic, cestujeme vlakem a Mladých Chacharů jede třicet,“ upřesňuje Tereza Šarmanová z Baníku Ostrava, která má organizaci akce na svých bedrech. Všechny tři okolnosti, které vyjmenovala, si pochvaluje. „To, že jedeme dále, je dobře, čím delší cesta, tím větší zábava, to platí o každém výjezdu. Že jedeme vlakem a ne autobusem? Taky dobře, pravé výjezdy jsou ty vlakem. A že do Olomouce jelo osmnáct Mladých Chacharů a teď jich jede třicet? To je ta nejlepší zpráva! Zájem o výjezdy ze strany malých fanoušků roste, co si přát víc? Pro tohle to přece děláme,“ říká Tereza Šarmanová s tím, že zájem ze strany dětí i jejich rodičů byl ještě větší. 

„Ale máme za děti zodpovědnost, s tím nám je rodiče svěřují, takže musíme vědět, jak velkou skupinu dokážeme uhlídat a jak velkou už ne. Kromě toho nás limituje i velikost sektoru pro fanoušky hostů,“ podotýká Tereza Šarmanová s tím, že nejmladšímu členu výjezdové skupiny Mladých Chacharů je pět let, nejstaršímu čtrnáct.

Baník se díky svým partnerům, a také díky fanouškovskému spolku Baník Baníku postaral také o stravovací složku výjezdu. „Děti dostanou svačinku do vlaku tam i zpět, stravovací náklady hradí z větší části fanouškovský spolek Baník Baníku. Děkujeme také společnostem 4catering, kterámladým fanouškům dodala Baníkovský popcorn, a Chacharova pizza za poskytnutou slevu.,“ uzavírá Tereza Šarmanová.

24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić