st 21.6.2023
A-tým

Muhamed Tijani přestoupil do Slavie

Útočník Muhamed Tijani přestoupil do Slavie. Kluby se dnes definitivně dohodly na podmínkách transferu.

Dvaadvacetiletý Nigerijec odchází z Bazalů takřka po pěti letech, kdy ho Baník přivedl jako neznámého dorostence z nigerijského klubu 36 Lion FC. 

„Dalo se čekat, že po jeho jarním střeleckém boomu o něj začne být zájem. Baník není v situaci, kdy by byl nucen prodávat hráče, ale tady byly nabízené podmínky pro klub natolik zajímavé, že jsme se tím začali seriózně zaobírat a zvažovali jsme všechna pro a proti. Nakonec jsme svolili k přestupu, a to i proto, že kromě velice zajímavé finanční stránky věříme, že jsme schopni Tijiho plnohodnotně nahradit. Jak Laco Almási, tak Jirka Klíma už v Baníku prokázali, že góly dávat umí. Navíc věříme, že nám ve střelecké potenci pomohou i hráči, jejichž příchody se finalizují,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Muhamed Tijani za Baník odehrál 43 ligových utkání a vstřelil v nich 12 gólů. „Baníku hrozně děkuju za to, že mi dal šanci a věřil mi. Kvůli tomu zůstane v mém srdci. Děkuju lidem z klubu a samozřejmě i všem fanouškům za to, jak nás podporovali po celou dobu,“ řekl Muhamed Tijani při odchodu z Ostravy.

24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
9
David
Buchta