út 19.3.2024
Aktuální zprávy

Mladí Chachaři v Pardubicích zaujali!

O tradičně skvělou fanouškovskou podporu se mohl Baník opřít také v průběhu zatím posledního ligového duelu v Pardubicích. Zaplněný sektor za jednou z branek hnal modrobílé barvy po celý zápas mohutně dopředu. Součástí velké skupiny baníkovců na výjezdu byli i Mladí Chachaři, kterých se v sektoru pro fans hostů v Pardubicích sešlo přes třicet!

Nejmladšímu z nich bylo pět, nejstaršímu čtrnáct. Mladí Chachaři absolvovali svůj druhý výjezd v této sezoně a nejenže se ze všech sil zapojili na stadionu v Pardubicích do fandění, ale udělali mnoho také pro propagaci klubu. „Baníkovské chorály zněly všemi směry. Od chvíle, kdy jsme se sešli v Ostravě na nádraží, do chvíle, kdy jsme se vrátili,“ prozradila Tereza Šarmanová z Baníku Ostrava, která měla organizaci výjezdu ve své gesci.

Průvod Mladých Chacharů oděných do bílomodrých kloboučků, pak po příjezdu do Pardubic brázdil ulicemi města. Cesta z nádraží na stadion trvala mladým baníkovským vlajkonošům zhruba půlhodinku. Po celou tuto dobu skandovali mladí fans jméno klubu a zpívali baníkovské chorály. K velkému zaujetí pardubického obyvatelstva. „Lidé se za námi otáčeli, fotili si nás, natáčeli. Setkali jsme se jen s přívětivými reakcemi,“ líčila Tereza Šarmanová, která ocenila i přístup pardubických pořadatelů. „Sami od sebe se nás ptali, jestli nepotřebujeme nějakou pomoc, za to chci určitě poděkovat,“ řekla Tereza Šarmanová.

Velkou podporu pocítili Mladí Chachaři také od zkušených baníkovských výjezďáků, „Když jsme doputovali na stadion, někteří z fanoušků Baníku nás viděli a začali Mladé Chachary okamžitě vyvolávat. A skandování na podporu Mladých Chacharů se ze sektoru našich fanoušků hlasitě a několikrát ozvalo i během zápasu, to už je ale dobrou tradicí,“ popisovala Tereza Šarmanová.

O svém zážitku sepsali Mladí Chachaři cestou zpět i svůj první report pro fanouškovský časopis Bazal. „A samozřejmě se zajímali, kdy a kam se pojede příště. To v této chvíli s ohledem na náročnost organizace každého takového výjezdu ještě nevíme, ale že zase nějaký výjezd pro Mladé Chachary připravíme, to slíbit samozřejmě můžeme,“ dodala Tereza Šarmanová.

12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška