pá 14.10.2022
Aktuální zprávy

Matěj Šín si zatrénoval s týmem!

Poprvé s týmem, poprvé s novým trenérem! Matěj Šín, osmnáctiletý talent Baníku, jemuž snad každý fotbalový fanoušek přeje brzký plnohodnotný návrat na trávník, si poprvé zatrénoval spolu s A-týmem. Setkal se u toho i s trenérem Pavlem Hapalem. Oba si měli o čem povídat.

"Už si můžu dát rozcvičku s týmem. Pak se vždycky odpojím a trénuju individuálně s kondičním trenérem, panem Saidlem. Je to na dobré cestě, vypadá to dobře. Jen pracovat, pracovat a pracovat," vyprávěl Matěj Šín po pátečním tréninku na městském stadionu. Trénuje pod dozorem, musí si zatím dávat pozor na zátěž, nesmí přesáhnout tepovou frekvenci 145 tepů za minutu. 

"S Matějem pracujeme, musíme být stále obezřetní, ale udělal další krok," řekl Luděk Mikloško, sportovní ředitel Baníku Ostrava. "Až dosud nesměl kvůli zhoršené imunitě do většího kolektivu, teď už se mohl aspoň na chvíli přiřadit k týmu. Starají se o něj naši kondiční trenéři, jsem rád i za reakci jeho agentury Sport Invest, která mu zajistila vyšetření u kondičního lékaře Josefa Andrleho z Olomouce. Takže je pod velice dobrým odborným dohledem," ujistil Luděk Mikloško.

Matěj Šín byl rád, že se po dlouhé době mohl potkat se svými spoluhráči z A-týmu. "Cítil jsem z toho setkání optimizmus a velkou pozitivitu. Věřím, že klukům pomůžu, až se vrátím," poznamenal Matěj Šín, jenž měl prostor i na rozhovor s trenérem Pavlem Hapalem. I on byl rád, že Matěje Šína konečně viděl při práci u týmu. "Je to velice talentovaný hráč, slyšel jsem o něm už v dřívější době. Dnes jsem s ním mluvil a musím říct, že je velice pozitivně naladěný," uvedl trenér Pavel Hapal. "Povyprávěl mi tu svou historii, kterou tady v Baníku má, a já věřím že se do týmu plnohodnotně vrátí. Bude teď hodně záležet na lékařích, kdy ho pustí do plné přípravy. Pak bude samozřejmě i na nás, abychom mu nasazovali dávky trochu postupně. Budeme jen rádi, až nastane ten okamžik, že s ním budeme moci počítat. Přibude nám další talentovaný a kvalitní hráč," dodal ještě Pavel Hapal.

28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo