st 22.3.2023
Aktuální zprávy

Matěj Šín rozhodl kvalifikační duel s Chorvatskem!

Skvělé vystoupení v dresu reprezentační devatenáctky má za sebou MATĚJ ŠÍN. V prvním utkání elitní fáze kvalifikace na EURO porazili Češi Chorvatsko 3:1 a záložník Baníku vstřelil vítězný gól a na další přihrál! Příští zápas kvalifikačního turnaje, který se koná v Portugalsku, sehrají Češi v sobotu a soupeřem jim budou právě domácí Portugalci.

„Byli jsme perfektně takticky připraveni, věděli jsme, co máme na Chorvaty hrát, a vyšlo to. Měli jsme převahu a vyhráli jsme zcela zaslouženě,“ zhodnotil mladý baníkovec duel proti silnému soupeři. Sám v něm sehrál velmi důležitou roli. Nejdříve pomohl asistencí ke gólu, jímž Češi vyrovnali strav na 1:1. „Zahrál jsem nejdřív hlavou, míč se ke mně odrazil, já to přiťukl Lukášovi Ambrosovi, a ten to asi z pětadvaceti metrů parádně trefil,“ líčil Matěj Šín, jak se ve 32. minutě zrodilo vyrovnání českého týmu a jak k němu Čechům on sám dopomohl.

Sám se mohl do listiny střelců zapsat takřka vzápětí, ale trefil jen tyč. A tak si na svůj střelecký úspěch musel počkat až do druhé půle. Převzal si přihrávku od spoluhráče a… „…a nějak jsem se prosmýkl kolem dvou hráčů soupeře před gólmana. Dal jsem to kolem něj do branky,“ dopověděl střelec důležitého gólu, který se nakonec stal gólem vítězným. Český celek, s gólmanem Martinem Hrubým na lavičce, ještě jednu trefu přidal, a nakonec zapsal cenné vítězství 3:1.

V sobotu čeká českou devatenáctku druhý zápas portugalské kvalifikační skupiny. A v něm právě domácí Portugalci. A protože na mistrovství Evropy postoupí jen vítěz skupiny, cíl pro utkání je jasný. „Bude to těžší zápas než proti Chorvatsku. Ale my do něj půjdeme s pokorou a čistou hlavou,“ uzavřela hvězda středečního duelu Matěj Šín.

17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala