po 18.9.2023
A-tým

Matěj Šín: Musíme vzít bod, teď porazit Zlín

Osmnáct sekund na hřišti a dva doteky s míčem? I tak málo může stačit ke vstřelení gólu.

Byl to rozhodně jeden z nejrychlejších gólových zápisů střídajícího hráče v historii klubu. Matěj Šín vyběhl v průběhu 86. minuty na trávník, v čase 86:00 byl balon uveden do hry a v čase 86:18 už běžel slavit pod baníkovský kotel. Co se během té chvilky stalo?

Baník rozjel rychlý brejk středem hřiště, Ladislav Almási posunul balon do strany Abdullahi Tankovi, který si ho v šestnáctce zasekl a vrátil do druhé vlny nabíhajícímu Matěji Šínovi. Ten si balon první dotekem připravil na střelu a levačkou ho pak po zemi poslal ke vzdálenější tyči.

„Bylo to všechno hrozně rychlé. Měli jsme brejk, Tanky mi to pak dal a já to chtěl nějak propálit na zadní tyč. Naštěstí to tam prošlo,“ popisoval mladý odchovanec Baníku, po jehož prudké umístěné ráně se domácí brankář Jedlička natahoval zbytečně.

Poslední povzbuzení pro střídajícího hráče u postranní lajny obvykle zní: „běž tam a dej gól.“ Mladý záložník přání všech baníkovců vyplnil neuvěřitelnou rychlostí.

„Bojujeme až do konce. S Hradcem jsme rozhodli v nastaveném čase, teď těsně před koncem. Musíme být rádi aspoň za bod a teďka v sobotu doma vyhrát se Zlínem,“ řekl Matěj Šín, jehož trefa prodloužila neporazitelnost Baníku v soubojích s Bohemians už na dvanáct zápasů. V Ďolíčku pak Slezané neprohráli už šest let.

30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton