ne 15.1.2023
A-tým

Matěj Šín: Gól Kielcům? Nehraje pro mě žádnou roli!

Byl to gól, který by za normálních okolností nikdo příliš neřešil. Gól, který zakulatil výsledek utkání Baníku s Kielcemi na 5:0 v době, kdy bylo o vítězi zápasu dávno rozhodnuto. Jenže tenhle gól měl veliký význam a fanoušci Baníku, hráči i realizační tým ho zachytili. Byl to totiž první gól Matěje Šína po jeho uzdravení a návratu. Trenér Pavel Hapal označil zápas s Kielcemi za "Návrat Matěje Šína." A jak prožil tento důležitý milník samotný autor gólu?

Vaše cesta zpět do plného fotbalového nasazení má řadu milníku. Od prvního individuálního tréninku, přes první trénink s týmem, první start v přípravném utkání aktuálně až k prvnímu vstřelenému gólu, kterým jste pokořil Koronu Kielce. Hraje ten gól v té vaší cestě zpět zásadní roli?

Myslím si, že vůbec ne. U mě to žádnou roli nehraje. U mě bude hrát velkou roli, když se prosadím v týmu. Až budu nastupovat pravidelně, až budu moci pomoct Baníku k lepším pozicím a k pohárům, to pro mě bude hrát zásadní roli.

Když jste v utkání s Kielcemi vstřelil gól, i vaši spoluhráči si v tu chvíli uvědomovali, o jak významný okamžik se jedná. Glosoval to po utkání i trenér Hapal. Co tedy v té chvíli proběhlo hlavou vám?

Nic. Že je dobře, vyhráváme, že jsem tím gólem pomohl týmu a že jsme ten zápas zvládli.

Ještě před odletem do Turecka jste přiznával, že zatímco fyzicky se cítíte zcela fit, fotbalově to ještě zcela logicky trochu pokulhává. Utkání ve Skalici vaše slova malinko potvrdilo, souhlasíte?

Absolutně souhlasím. Ve Skalici to ode mě určitě nebylo dobré. Tam jsem hrál hodně podprůměrně, nešlo mi to tam. Ano, fyzicky se cítím výborně. tam je to na velmi dobré úrovni, ale herní kondice a praxe s balonem ještě trochu pokulhává.

Ovšem v utkání s Koronou Kielce to od vás bylo o viditelný skok lepší!

Ano, cítil jsem to tak. Ale ono to jde nahoru každým tréninkem. Mám z toho opravdu dobrý pocit, cítím, že se to nějak vrací a to mě hodně motivuje. Ale spokojený budu až ve chvíli, kdy budu pravidelně hrát a svým výkonem Baníku pomáhat.

17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe