pá 6.1.2023
A-tým

Matěj Šín: Cítím se v plné formě!

Matěj Šín je zpět. Osmnáctiletý talent Baníku, který se v loňském roce vyrovnal s vážným onkologickým onemocněním, už trénuje zcela bez úlev. Je plnohodnotnou součástí týmu Pavla Hapala, který se připravuje na jarní část sezony. A to je ta nejlepší možná zpráva!

„Cítím se naprosto dobře! V plné formě!“ odpoví Matěj Šín s nakažlivou jistotou, když se jej bezprostředně po náročném tréninku zeptáte, jak se právě cítí. A máte-li přece jen pochybnost, že by tomu tak být ještě nemuselo, jeho zcela přesvědčivý tón vás z pochyb vyléčí. Ostatně stačí jej při tréninku chvíli pozorovat. Maká na sto procent.

„Po kondiční stránce je na tom velice dobře. To nás až překvapilo, výsledky jeho kondičních testů patřily k nejlepším,“ potvrzuje trenér Pavel Hapal hráčova slova o tom, že se cítí v plné formě.

Když se v říjnu loňského roku poprvé připojil k týmu, ještě se musel šetřit. Musel si hlídat tepovku a nesměl překročit stanovenou hranici. Už tehdy ale věděl, co chce. „Být natolik připraven, abych mohl s týmem naplno zahájit zimní přípravu a abych mohl odletět na herní soustředění,“ říkal v říjnu. A zase s jistotou, z níž téměř mrazilo. Že by tělo po těžké léčbě náročnou honbu za ztracenou kondicí třeba nemuselo zvládnout, si absolutně nepřipouštěl. Dnes si může říct, že co si předsevzal, to také splnil. „Věřil jsem tomu, a ta víra mi dala moc sil. I díky Andrle sportu a Kubovi Fryčovi jsem dnes opravdu připraven, testy vypadají dobře. Po té fotbalové stránce to asi ještě chvíli potrvá, než to doženu, ale už se hrozně těším na soustředění do Turecka,“ líčí Matěj Šín.

„Věřím, že zůstane stejně pracovitý, jako je dosud,“ chválí svého mladého svěřence trenér Pavel Hapal. „S míčem to ještě není stoprocentní, protože fakt vypadl na dlouhou dobu, ale věřím, že se do toho velice rychle dostane. Uvidíme, až dostane prostor v některém z přípravných utkání, jak bude vypadat a jak se bude cítit. Prostor dostane, ale musí na to mít samozřejmě výkonnost,“ uzavírá trenér Baníku.

29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić