po 20.11.2023
Juniorka aktuality

Josef Dvorník: Tým na podzim pracoval dobře

Až v závěrečném utkání podzimu přišla třetiligová rezerva o několik týdnů trvající dominanci v tabulce MSFL. Po remíze 1:1 s Frýdkem-Místkem ji v čele vystřídalo béčko Karviné.

Baník z posledních dvou utkání proti rivalům z regionu Frýdlantu a Frýdku-Místku získal jen bod. Remízu proti „Lipině“ v pátek na Bazalech zachraňoval v 67. minutě Filip Kaloč.

„Bohužel se nám nepodařilo získat tři body. Byl jsem spokojen pouze s určitými fázemi zápasu,“ prohlásil trenér Josef Dvorník. „Myslím, že první poločas byl vyrovnanější. Soupeř nám dal po pěkné akci gól, my měli spíše střely z dálky a hodně zblokovaných střel jak v prvním, tak ve druhém poločase. A řekl bych, že až abnormálně hodně zblokovaných střel uvnitř pokutového území soupeře.“

Baník měl ve druhém poločase větší tlak, ale byl z toho jen jeden gól. Dal ho Filip Kaloč, který navíc ještě trefil tyč.

„Snaha byla obrovská, gól se nám podařilo dát až po pěkné akci Kaločem. Ale v těch dalších situacích tam nebyla taková individuální kvalita v rychlosti a přesnosti zakončení a v přesnosti finální a předfinální přihrávky. To nám v tom zápase chybělo. Musím říct, že podobně jako ve Frýdlantu nás tohle v posledních dvou utkáních trochu brzdilo. Jen bod je zklamání,“ řekl Josef Dvorník.

I když v závěrečném podzimním kole přišel o první pozici, Baník určitě podzim může hodnotit kladně. S tradičním letním omlazením sestavy se Josef Dvorník s Ivo Stašem a jeho svěřenci vypořádali a tým se udržel na úplné špici. V seniorském fotbale se začala prosazovat nová jména jako Michal Málek nebo Radim Šudák, po vleklém zranění v závěru podzimu úspěšně naskočil uzdravený Matyáš Bitta.

 „Celkově bych řekl, že podzimní část zvládl mladý tým velmi dobře. Byly tam velmi dobré individuální výkony v některých zápasech. Celkově ten tým pracoval velmi dobře jak v tréninkovém procesu, tak v zápasech. Budeme se samozřejmě během dlouhé zimní přestávky snažit udělat maximum pro to, abychom byli dobře připraveni na jarní část, která bude ještě těžší,“ dodal trenér.

Juniorka zatím úplně nekončí a pokračuje v tréninkovém procesu, který si o víkendu zpestří přátelským utkáním v Brně proti rezervě Zbrojovky.

11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković