pá 8.3.2024
Juniorka aktuality

Josef Dvorník: S kvalitou týmu jsem spokojený

Déle než tři měsíce pauzírovala třetí nejvyšší soutěž a s ní i rezerva Baníku. Zimní přestávka je však u konce a svěřenci Josefa Dvorníka v neděli v Karviné proti domácímu béčku rozehrají odvetnou část soutěže, po jejíž první polovině jsou jen o skóre třetí za Zlínskem a Karvinou.

Během dlouhé zimy proběhlo v kádru béčka poměrně velké množství změn

„Získali jsme hráče, kteří pomůžou zvednout konkurenci a tlačí na naše kluky, kteří tu byli na podzim. A i když třeba odehráli velmi dobrá utkání na podzim, musí si uvědomit, že nikdo nemá místo předplacené. V přípravě se nám to ukazovalo jako dobrý tah. I hráči sami zbystřili a museli šlapat naplno, aby si řekli o svou pozici a místo. Musím říct, že s posílením kádru jsem spokojený,“ řekl Josef Dvorník.

Béčko bude na jaře opět využívat i hráče jako Michal Málek, Patrik Měkota či David Krupička, kteří část přípravy absolvovali s áčkem. „Jsme rádi, že jako béčko kluky do áčka dodáváme, Šudy už zůstal ´nahoře´. Je to dlouhodobá cesta a neznamená to, že když se teď někteří vrátili k nám, nemohou být za půl roku zpátky v áčku. Hráči na sobě pořád makají a věřím, že během jara ukáží další progres. Spolupráce s áčkem funguje velice dobře, denodenně komunikujeme s Pavlem Hapalem a celým realizačním týmem a sportovním vedením,“ přiblížil Josef Dvorník.

Několik mladých hráčů Baník pro jaro naopak pustil na hostování do okolních klubů. „Co se týče vytížení do zápasů a zkušeností, mělo by jim to pomoct. Rozhodně to neznamená, že by se jim tím zavřely dveře zpátky. Je to o tom, aby hráči měli co největší vytížení a prostor prokazovat svou kvalitu, a v létě se mohou vrátit. Mělo by to být plus jak pro nás, tak pro ty kluky,“ vysvětlil Josef Dvorník.

Do jeho týmu se během zimy integroval i kapitán devatenáctky Tomáš Sirotek, který navíc v pondělí na Bazalech podepsal i profesionální smlouvu. „Jeví se zatím velmi dobře a musím říct, že mě příjemně překvapil. Podával skvělé výkony a je teď právoplatným členem našeho kádru.“

Čelo tabulky MSFL je nejvyrovnanější za poslední roky a do bojů o první místo může promluvit ještě řada mužstev. „Na jaře jsme si udělali nějaký odrazový můstek, abychom teď mohli bojovat o špici. Cílem je co nejvyšší umístění a porvat se případně o první místo. Cítím to tak i v šatně, že pro některé kluky je druhá liga motivace a stimul a chtějí si za tím jít. Už se těšíme na zápas v Karviné, věřím, že odevzdáme maximum a věřím, že když se budeme prezentovat jako v přípravě, budeme úspěšní i na jaře,“ dodal kouč béčka.

Josef Dvorník si pochvaloval skladbu soupeřů v přípravném období, v němž převažovaly týmy z druhé ligy. 

„Zápasy s druhou ligou jsou správná cesta, především pro kluky, kteří přicházejí z dorostu. V přípravných zápasech jsme prokázali kvalitu a myslím, že na jaro jsme připraveni herně i co se týče kondiční stránky. Udělali jsme hodně práce i pokud jde o nastavení hry. Máme více možností, které můžeme použít, což jde ruku v ruce s tím, že přišli hráči, kteří nám na podzim trochu typologicky chyběli.“

28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček