út 9.4.2024
Juniorka aktuality

Josef Dvorník: Cením si naší týmovosti

Rezerva se vítězstvím ve Zlíně dotáhla na vedoucí Karvinou. O třech bodech pro Baník rozhodla krásná akce po ose Krupička – Kilibarda dvacet minut před koncem utkání.

„Ale bylo to těžké utkání, jak už to s rezervami bývá. Kondičně jsou na stejných parametrech jako my,“ upozornil trenér Josef Dvorník.

„Musím říct, že jsme do zápasu dobře vstoupili. Měli jsme hned v úvodu stoprocentní šanci Elekanou, pak soupeř srovnal hru a řekl bych, že celý první poločas byl vyrovnaný. Velmi dobře a kompaktně jsme bránili a vyráželi do ofenzivních situací. Jen se nám to nepodařilo dohrát na posledních dvaceti, třiceti metrech tak, abychom byli produktivní a šli do vedení.“

Baníku ve druhém poločase opět zafungoval široký kádr a kvalita na lavičce náhradníků. Temel, Kilibarda i Drozd přinesli oživení na hřiště. „Druhý poločas jsme zahájili trochu nekoncentrovaně a museli jsme do toho v určité fázi sáhnout podporou z lavičky. Pak jsme už byli silnější na míči a v 70. minutě Marko dostal krásný balon za obranu a skóroval,“ řekl Josef Dvorník.

Kouč rezervy znovu vyzdvihl týmové pojetí celého mužstva. „Na prvním místě je tým, takhle jsme nastaveni. A celý tým také za tři body chválím, protože každý z kluků, který přišel na hřiště, přispěl svým dílem k výhře. Na poslední minutky jsme tam poslali ještě Patrika Měkotu na dlouhé balony, protože ze standardek měl soupeř sílu. Šel tam místo Kuby Drozda, což pro střídajícího hráče není příjemné, ale hned jsem klukům v šatně říkal, že to bylo z taktických důvodů a ne výkonnostních důvodů, protože i Drožďa odehrál těch dvacet minut dobře a jak už jsem řekl, všichni kluci z lavičky zvýšili kvalitu hry. Teď věřím, že bodový zisk potvrdíme i proti Hlučínu,“ dodal Josef Dvorník.

30
Jiří
Letáček
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić