st 11.10.2023
Aktuální zprávy

Hattrick? Už jsme to musely protrhnout!

Na vysokém vítězství Baníku Ostrava nad Pardubicemi 5:2 v utkání 6. kola 1. ligy žen měla KATEŘINA VOJTKOVÁ zásadní podíl. Nastřílela totiž hattrick, svůj první ligový v životě. Zásadním způsobem tak pomohla svému týmu k tomu, že se odpoutal od sestupové příčky. Baník má nyní na osmé Pardubice čtyřbodový náskok.

Střílení gólů bylo v dosavadním průběhu sezony velký problém vašeho týmu. A najednou sedm vstřelených gólů ve dvou posledních zápasech a váš hattrick k tomu. Co se, Katko, stalo?

Všechny holky v týmu už jsme cítily, že to protrhnout musíme. Nebyl problém v tom, že bychom neměli šance, potíž byla s jejich proměňováním. Konečně se nám v tom začalo dařit a jsou z toho hrozně důležité tři body.

Pomohlo tomu prolomení střelecké smůly to, že se vám před týdnem podařilo přivézt velmi cenný bod ze Slovácka za remízu 2:2?

Myslím, že ano. Tam remíza nám pomohla psychicky, naše sebevědomí šlo nahoru. A to se pak projeví jak ve hře samotné, tak i v té koncovce. Je v tom více klidu a padá to tam.

Tak pojďme trochu po stopách toho vašeho hattricku. První gól jste vstřelila po půlminutě hry...

Byla jsem na levé straně sama, dostala jsem z pravé strany krásný a přesný míč. Levou nohou jsem si ho jedním dotekem zpracovala a pravačkou jsem to druhým dotekem trefila. 

Před druhým gólem jste nejdřív úžasným způsobem "vymíchala" bránící hráčku soupeře...

Je pravda, že jsem si věřila, tak jsem to zkusila. Zprava mě pak křižovala další hráčka, tak jsem z hranice šestnáctky vystřelila a padlo to k tyči.

Třetí gólovou akci jste založila sama přesným přenesením hry na levou stranu. A pak jste se rozběhla směrem k šestnáctce...

Sára Korvasová to po levé straně hezky potáhla, vnikla z levé strany podél koncové čáry do šestnáctky a individuálně se krásně prosadila. Dala mi to zpět proti noze a mi se podařilo to dobře trefit.

Do šibenice, dodejme. Mimochodem, víte, že jste aktuálně na děleném třetím místě v tabulce prvoligových střelkyň?

Vím, všimla jsem si toho. Je to lichotivé, to přiznávám, ale zase musím na druhou stranu říct, že jsem toho taky hodně neproměnila a mohlo to být ještě lepší. Důležitější je ale výsledek týmu a dobré boby do tabulky.

Čeká vás nyní výjezd do Liberce, odkud se body nevozí lehce. Ale po dvou výborných výsledcích pojedete k sobotnímu utkání sebevědoměji, než dříve, souhlasíte?

Souhlasím. Tím spíš, že jsme na jaře dokázaly s Libercem doma remizovat, a teď si myslím, že máme zkušenější, silnější a sehranější tým. Teď už si můžeme věřit prakticky na kohokoliv, když trochu pominu Slavii a Spartu, což jsou týmy, které jsou jinde. Ale i ty můžeme potrápit, to už jsme si taky dokázaly. Do Liberce pojedeme s jasným cílem vybojovat body, věřím, že nejméně jeden domů přivezeme. 

19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton