út 24.1.2023
A-tým

Filip Kaloč prodloužil smlouvu

Kapitán reprezentační jednadvacítky spojuje i svou další budoucnost s Baníkem. Filip Kaloč dnes na Bazalech podepsal novou smlouvu na tři a půl roku.

Ostravský odchovanec, který už má ve svých dvaadvaceti letech na svém kontě osmdesát ligových startů za Baník a jeden výstavní gól v památném utkání proti Slavii, si dnes s Luďkem Mikloškem plácl na novou dlouholetou spolupráci.

„Jsme rádi, že jsme to dotáhli. Filip patří k hráčům nastupující generace a na svůj věk už má i poměrně dost ligových a reprezentačních zkušeností. Věříme, že dále poroste a vypracuje se v jeden z pilířů Baníku,“ řekl Luděk Mikloško.

Rodák z Ostravy v uplynulém kvalifikačním cyklu dovedl reprezentační jednadvacítku na mistrovství Evropy v Gruzii a Rumunsku, které se uskuteční na přelomu června a července. Ale teď myslí na úspěšný start do jarní části, do níž už nastoupí s dlouhodobým kontraktem v kapse.

„Těší mě, že jsme se dohodli a já můžu pokračovat v Baníku. Jako kluk jsem snil o tom, že budu za Baník hrávat ligu, což se mi splnilo, a teď bych rád s mužstvem dosáhl i na nějaký týmový úspěch. Nikdo si ho tolik nezaslouží jako naši fanoušci,“ řekl Filip Kaloč.

21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács