pá 12.1.2024
A-tým

Filip Kaloč: hostování v Kaiserslauternu

Ujednáno. Filip Kaloč odehraje minimálně jarní část sezony v německém 1. FC Kaiserslautern.

Poté, co odchovanec Baníku absolvoval v Německu zdárně zdravotní prohlídku, mohla v platnost vstoupit i dohoda mezi oběma kluby. Podle ní bude třiadvacetiletý záložník na Betzenbergu působit formou půlročního hostování s opcí na přestup.

„Filip u nás na podzim ztratil vytížení, na jaké byl zvyklý z předešlých sezon. Tohle se ve fotbale stává, hrát může jen jedenáct hráčů. Stejně tak je pochopitelné, že hráč chce co nejvíce nastupovat. Projevil o něj zájem Kaiserslautern, což je nepochybně velmi zajímavá značka, i když se klub momentálně nachází ve druhé lize. Nakonec jsme se tedy domluvili, že Filipa uvolníme na hostování do konce sezony a pak se uvidí, co dále. Teď mu přejeme, ať se mu na novém angažmá daří,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Filip Kaloč prošel v Baníku od žáků až do áčka, za které si doposud připsal 106 prvoligových startů a čtyři góly. V Baníku mu stále ještě běží dlouhodobá smlouva, ale německý klub bude mít možnost za určitých podmínek uplatnit opci.

24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić